29. toukokuuta 2015

Lakkia vaille valmis ylioppilas

Tänään oli lakkiaisharjoitukset koulussa. Oli hassua palata kouluun, josta lähti kaksi kuukautta sitten viimeisten kirjoitusten jälkeen. Silloin oli stressi ja jännitys kokeiden tuloksista, nyt sama tunne on siirtynyt seuraavaan kouluun pääsemisestä. Välillä sitä miettii, miksi stressaan näin paljon, koska kaikki sujuu kuitenkin omalla painollaan. Onhan valkolakki kuitenkin jo hyvä alku elämälle ja tuleville opinnoille. 

Joitakin ihmisiä koulusta en tapaa enää koskaan, joka on toisten kohdalla hieman sääli ja toisten kohdalla taas ei haittaa lainkaan. Seuraava opiskelupaikka onkin nimittäin jossain muulla paikkakunnalla kuin missä mun kotini on. Sekin on jotenkin suuri muutos, mikä hieman kutkuttaa.

Huomenna saan kuitenkin juhlia ylpeänä omaa suoritustani läheisteni seurassa. Kieltämättä aika hyvä fiilis!


Onnea kaikille ylioppilaille ja valmistuville! ♥

T. Emilia

26. toukokuuta 2015

Tallinna osa 1

Tere! Tallinnan reissulta tuli kotiuduttua eilen illalla ja reissusta jäi tosi hyvät fiilikset. :-) Ajattelin jakaa Tallinnan kuvat kahteen postaukseen, jottei tule yhtä kilometripostausta. Tässä olisi siis turinoita ekasta päivästä.

IMG_0015

Sunnuntain herätys kello viideltä oli hieman ankea, mutta sain onneksi hieman torkahdettua bussissa matkalla Helsinkiin. Me oltiin varattu äidin kanssa meille meriaamiainen laivalta, joka syötiinkin rauhassa. Sitten pyörähdettiin tax freessä ostamassa hieman karkkeja reissuevääksi ja käväistiin tuulisella kannella.


Säät suosivat meitä ja saatiin tallustella ympäri Tallinnaa upeassa auringon paisteessa. Luontokin oli heräännyt ja joka paikassa oli kauniin vihreää. Pysähdyttiin myös yksille terassilla ja tuntui ihan kesältä, oli niin mukavaa katsella maisemia ja ohitse kulkevia ihmisiä.
IMG_0029

Tykkään niin paljon Tallinnan vanhastakaupungista ja sen värikkäistä taloista hienoine koristeluineen.

Nämä hassun näköiset ukkelit jakoivat jotain etusetelilappuja. :-D

IMG_0053
Paita Lindex // Farkut H&M // Laukku ? (lahja) // Aurinkolasit Ray-Ban
Käytiin muutamassa kaupassa ja löysin mahtavia löytöjä kesäksi Lindexistä. Ajattelin esitellä ostokset vielä myöhemmin. :-) Ja itseasiassa ostin tuon ylläolevissa kuvissa näkyvän boheemityylisen paidankin ja puin sen heti kaupassa päälle. Sen värit ovat upeat ja siinä on söpöt tupsut!


Tallinnan kukkatori on kerrassaan upea! Suuri valikoima erilaisia kukkia ja kukkakimppuja, eikä hintakaan ole päätä huimaava verratessa Suomen hintoihin.

Käytiin syömässä meille perinteiseen tyyliin Amarillossa, mutta päätin tällä kertaa kokeilla jotakin muuta annosta kuin hampurilaista. Tilasin siis Chicken pocketin, jossa oli salaattia, paholaisenhilloa, broilerin rintafileetä ja vuohenjuustoa sekä lisukkeina majoneesia ja ranskalaisia. Vuohenjuusto on mulle tosi vieras ruoka-aine, joten en oikein tykännyt siitä, meni siitä kuitenkin suurin osa alas! Muuten annos oli tosi herkullinen ja täytti hyvin. :-)

Ravintolasta lähdettyämme bongattiin taivaalta kuumailmapallo. Olisikin siistiä päästä joskus kuumailmapallon kyytiin! :-D Oltiin hotellilla jo ennen kymmentä ja väsyneinä päivän menoista mentiin jo aikaisin nukkumaan.

T. Emilia

23. toukokuuta 2015

Kukkia paidassa ja puissa

Iltaa kaikille! Meidän perheessä avattiin tänään grillikausi ja tehtiin yhdessä pihvejä, herkkusieniä, uusiaperunoita ja salaattia. Maistui kyllä tosi hyvältä pitkän tauon jälkeen! Kesällä saakin syödä grilliruokaa ihan kyllästymiseen saakka. :-D

Postauksen kuvat ovat eiliseltä, jolloin kävin mummin avecina paikallisen päiväkodin avajaisissa ja sain haettua passin. Passi tuleekin tarpeeseen jo huomenna, kun me lähdetään tosiaan äidin kanssa huomenna ekaa kertaa kaksin pikkureissulle Tallinnaan, toivottavasti on kivat säät. :-) 

Näissä kuvissa mun tukan väri näyttääkin itseasiassa just siltä kuin halusinkin. Ruskea väri on aika hyvin haalistunut ja punaisuus tullut esiin, tosin pimeässä mun hiukset näyttää yhä tummilta. Uskon kuitenkin, että mun hiukset saadaan laitettua kivan näköisiksi lakkiaisiin. :-) 

Kuvan housut ovat olleet tosi paljon käytössä, vaikkei niitä blogin puolella olekaan ennen näkynyt. Otettiin kuvia myös ilman takkia, mutta valkoinen t-paita + saman sävyinen iho ei jostain syystä miellyttänyt mun silmää, joten jätin ne suosiolla piiloon kuvakansioon. 

Takki Kappahl // T-paita Gina Tricot // Housut Pieces // Laukku H&M // Balleriinat House // Aurinkolasit Ray-Ban // Korvikset Glitter // Rannekoru ?

Täksi illaksi olisi luvassa vielä ainakin saunomista ja hiuksiin laitettavan öljyhoidon kokeilua sekä pakkaamista. Palaillaan ensi viikon puolella! :-)

T. Emilia

21. toukokuuta 2015

Kevään lempparikosmetiikkaa X5

Moikka! Tämän neidin valkolakin saaminen varmistui pari päivää sitten ja olinkin todella tyytyväinen kirjoitusteni tuloksiin! Yksi pääsykoekin on jo ohitse ja kesätyön työsopimus allekirjoitettu - ja stressin aiheet häviävät samaan tahtiin. Sunnuntaina olisi määränpäänä Tallinna äidin kanssa, mukavaa mennä kaksin pienelle reissulle. Ensi viikolla taas juhlitaan lakkiaisia ja saan vihdoinkin poikaystäväni pysyvästi takaisin Suomeen, jee! Näiden takia blogi saattaa hiljentyä, mutta kuvamateriaalia kerääntyy varmasti ja voi olla, etten malta olla erossa blogista kovin kauaa. :-D

Seuraavaksi itse postauksen pääaiheeseen! Tein nimittäin pari kuukautta sitten postauksen sen aikaisista lempparituotteista kauneudenhoidossa ja nyt olisi luvassa part. 2. ;-)

1. Lumene Heleyttävä silmänympärysvoide

Mun ongelmana on aina ollut tummat silmänaluset, joten halusin kokeilla silmänympärysvoiteen vaikutusta. Mun mielestä tuotteen käytön jälkeen mun silmänaluset ovat paremman näköiset. Lisäksi on hyvä käyttää juuri silmänalusille tarkoitettua voidetta, koska muut tuotteet voisivat ärsyttää herkkää ihoa.

2. We Care Icon Shape and define Kulmaväripaletti

Halusin tosiaan muutama kuukausi takaperin kokeilla kulmakynän vertailuksi, kuinka puuterimainne kulmaväripaletti toimii. Olin itseasiassa jostain syystä hieman skeptinen ja ajttelin, ettei jäljestä voi tulla siistiä. Joudun kuitenkin perumaan sanani ja mun mielestä kummatkin vaihtoehdot kulmien meikkaamiseen ovat erinomaisia. Harmillisesti tuo keskimmäinen sävy on mun mielestä liian tumma mulle, mutta menee se pienissä määrissä tuon vaaleamman ruskean kanssa. Vaalein sävy on korostusväri, joka on ihanasti hieman helmiäinen.

3. Victoria's Secrets Mango temptation Body mist

Ihanan kevyt hedelmäinen tuoksu, jota tuppaan suihkauttamaan kaulalle ja hiuksiin. Plussaa pullon suloisesta ulkonäöstä, tätä pulloa ei tarvitse nimittäin piilottaa kaappiin, vaan sitä voi huoletta pitää kampauspöydällä! Hintasuhdekin on aika kiva verrattuna hajuvesiin, joiden hinta hipoo usein jopa sataa euroa, tämä kun maksaa alle parikymppiä (tosin hajuvesi on aina hajuvesi, toiset tykkää enemmän niistä kuin body misteistä).

4. Sunsilk thickening volume kuivashampoo

Mun edellisen kuivashampoon (Biozell professional) loputtua halusin kokeilla jotakin toista tuotetta ihan vain kokeilemisen ilosta. Kaupan hyllyltä ei löytynyt kuin kaksi eri vaihtoehtoa, joista päädyin valkkaamaan Sunsilkin tuotteen. Olen muutaman kerran testaillut tätä ja ihastuin tuotteen makeaan tuoksuun! Kuivashampoo antaa hiuksille rakennetta samalla kun se raikastaa.

5. Garnier Micellar Cleansing Water

Viime syksynä tuli ostettua Garnierin misellivesi sen kummempia tuotteeseen tutustumatta. Nyttemminhän tuote on ollut paljonkin näkyvillä niin mainoksissa, blogeissa kuin sosiaalisessa mediassakin. Ajattelin kuitenkin ottaa sen mukaan suosikkeihin, koska se totta tosiaan on toimiva tuote! Tykkään todella paljon sen hellävaraisuudesta ja hajusteettomuudesta, se myös puhdistaa hyvin meikit kasvoilta. Ainoa miinus on pullon suuri koko, sitä ei tee mieli raahata mukana reissuille. :-D Toisaalta tää on todella riittoisa, mullakin kestänyt jo kuukausia (tosin käytän muitakin kasvonpesuaineita).

Mukavaa torstaita! ♥ 

T. Emilia

18. toukokuuta 2015

Satunnaisia kuvia keväältä

Parin viikon päästä loppuu toukokuu ja sitä myötä kevät saa väistyä kesän tieltä (toivottavasti ilmatkin ovat sen mukaiset, vähän huonolta näyttää...). Sen takia päätinkin julkaista muutamat satunnaiset kuvat parin viime kuukauden ajalta. Ihanaa viikonalkua kaikille! :-)

Meidän pihalta löytyy jo hieman väriä kukkien muodossa

Muutaman viime kuukauden aikana oon innostunut kotijumppailusta - ei maksa mitään ja saa tehdä aivan omassa rauhassa

Uneliaat kisut

  Kävin kuvailemassa yhtä äidin järjestämää moottoripyörätapahtumaa ja kaikkien onneksi oli upea, aurinkoinen sää

Lakkasin kynnet pitkästä aikaa söpöllä mintun värisellä lakalla, jonka koostumus on valitettavasti vähän turhan paksu, mikä vaikeuttaa sen levitystä.

T. Emilia

17. toukokuuta 2015

Mustikkajuustokakku

Viime sunnuntaiksi tuli leivottua äidille mustikkajuustokku, joka oli niin hyvää, että päätin jakaa sen tännekkin. En ollut tosiaan koskaan ennen leiponut tälläistä juustokakkua, enkä varmaan edes maistanut. Tän takia olikin astetta hankalampaa tehdä tätä, kun ei ollut minkäänlaista kuvaa lopputuloksesta, :-D

Mustikkajuustokakusta tuli kuitenkin ihan syötävää, vaikka se olisikin voinut olla uunissa muutaman minuutin kauemmin. Kakku on ulkonäöltään pramea, eikä se vaadi mielestäni minkäänlaista koristelua.

Täytteet:

Pohja:
150 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 - 2 rkl vettä

Täyte:
550 g maitorahkaa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita


Työvaiheet:

1. Vaahdota margariini ja sokeri.
2. Lisää muna vatkaten.
3. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.
4. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (mulla oli halkaisija 27 cm).
5. Sekoita kulhossa täytteen ainekset. Sekoita joukkoon mustikat.
6. Kaada täyte päälle.
7. Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.
8. Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassa (ellet halua, että se halkeilee niin kuin mulla kävi, malttamaton kun olen :-D).


T. Emilia

15. toukokuuta 2015

Picnik-risteilyllä

Hej! Kotiuduttiin laivareissulta eilen illalla ja olinkin aivan naatti sänkyyn rojahtaessani. Aamun herätys kello kuudelta ei ollutkaan mikään miellyttävin kuuden tunnin yöunien jälkeen. Kaiken kaikkiaan laivareissu oli mukava, pieni irtiotto arjesta - vaikka matkassa olikin muutama pieni mutka, joiden takia pelättiin jo meidän reissun epäonnistumista (mm. satamaan mentäessä jouduttiin kiertämään tietöiden vuoksi ja mun matkan varaustunnus oli hukkunut). :-D

Laivan kannelta oli upeat näkymät auringon paistaessa siniseltä taivaalta. Lämpötila ei kuitenkaan ollut kovin lämmin voimakkaan tuulen takia, joten ei viihdytty ulkona kovin pitkään. Buffet oli kuitenkin päivän kohokohta, jota me odotettiin malttamattomina siitä hetkestä lähtien, kun astuttiin laivaan, haha.



Tax freestä tuli bongattua edullisia laukkuja ja päädyttiinkin lopulta kummatkin viemään yhdet pikkulaukut kassalle. Molemmilla oli hintaa 13,90€ ja laatu vaikutti mun mielestä kuitenkin hyvältä. Toi laukku on mun mielestä siitä kiva, että voisin hyvin kuvitella pitäväni sitä niin illan vietossa kuin kaupungille mennessä. :-)

T. Emilia