28. heinäkuuta 2015

Satunnaisia kuvia kesältä

Heissulivei! Tässä postauksessa olisi luvassa hieman julkaisemattomia kuvia kesän ajalta. Aika ruokapainoitteinen, mutta ei anneta sen häiritä. :p Toivottavasti teillä on kaikilla ollut mahtava kesä! Itse voin ainakin sanoa, että kesätöistä ja missatusta ammattikorkeakoulupaikasta huolimatta oon todella nauttinut tästä kesästä. Sain kuitenkin kerättyä töiden myötä rahaa ja lähihoitajan opiskelupaikan. Ja onhan tässä tullut tehtyä vapaa-ajalla töiden jälkeen ja viikonloppuisin todella paljon kaikkea! Sitä paitsi vielä olisi edessä ensi viikonloppuna matka poikaystävän kanssa Tukholmaan... :-)

Felix seuraili mun ja pikkuveljen puuhia aidan päältä 

Eräänä päivänä kokkailtiin pikkuveljen kanssa herkkuhampparit, nam! 

Niin ja pikkusiskon kanssa päätettiin tehdä mokkapaloja, hehe...

Kukkaset eivät ole olleet täysin koreimmillaan tänä kesänä, mutta tälläiset iloisen väriset kukat tuli kuvailtua meidän pihalla

Kesän piknik #2 with Ben & Jerry's = täydellistä 

Laitetaan tähänkin postaukseen vielä maisemakuvaa juhannukselta, kun oli niin upea auringonlasku

Mikki nauttimassa auringosta :-)

Valmistautumassa Karjurock-festareihin

Ajattelin vielä tähän väliin infota, että blogi saattaa pysyä taas hiljaisena henkilökohtaisten juttujen takia. Saatte kyllä kuulla asiasta myöhemmin lisää, stay tuned! 

T. Emilia

21. heinäkuuta 2015

Boyfriend tag

Ihanaa tiistaita kaikille! Vihdoinkin pääsin taas blogin ääreen kunnolla. Viikonloppu meni suhahtaen Karjurock-festareilla, ja täytyy myöntää, että olin aivan naatti sunnuntaina. Sään puolesta perjantai oli upea ja aurinkokin paistoi, mutta lauantaina sai heittää päälleensä kertakäyttösadetakin. Mun lemppariesitykset olivat Happoradio, Jenni Vartiainen ja Nopsajalka.

Tosiaan mun oli tällä kertaa tarkoitus antaa puheenvuoro yhdelle mahtavalle tyypille, nimittäin mun poikaystävälle. Ehdotin poikaystävälle, että toteutettaisiin boyfriend tag, ja tässähän se nyt olisi! Ihan täysin en malttanut olla hiljaa, vaan heitin muutamat välikommentit! :-D

 photo d47a89c7-d4a9-4f6d-9e37-c1682b2e8081_zpsoza8moui.jpg
1. Jos hän katsoo telkkaria, mikä siellä todennäköisesti pyörii?
- Hän katsoo mieluiten hää/vauvaohjelmia. Myös kokki- ja fitnessohjelmat kelpaa.

Mä en tiedä, miksi oon ihan koukuttunut tollasiin sarjoihin. Mun uusin tv-sarja-suosikki on Poliisit. :-D

2. Minkä kastikkeen hän valitsee salaattiinsa?
- Ei-tomaattia-sisältävän-kastikkeen

3. Mikä on hänen inhokkiruokansa?
- Hän ei tykkää lihasta, jossa on "läskiä". Suosii selkeästi pitkälle jalostettuja ruokia.

Mä en tosiaan tykkää sellasista läskipihveistä, vaan leikkaan usein läskikohdat pois. Haluisin syödä sellasta eettisesti tuotettua, puhdasta ruokaa, mutta jostain syystä mm. kananugetit ja kalapuikot maistuvat mulle paremmin. Vaikka hyvin tiedän, mitä ne sisältävät...

4. Menette ulos illalliselle ja drinkeille, mitä hän tilaa?
- Hän tilaa minun jälkeen tutun ja turvallisen

5. Mikä on hänen kengänkokonsa?
- Kolokytä kasi. Jos ei, niin hyvin pieni.

Useimmiten kengistä menee 38.

6. Jos hän keräilisi jotakin, mitä se luultavasti olisi?
- Kissoja

Joskus (ainakin silloin, kun muut ihmiset ovat harvinaisen ärsyttäviä) musta tuntuu, et voisin hyvin erakoitua jonnekkin mökille muutaman kymmenen kissan kanssa.

7. Mitä hän voisi syödä päivittäin kyllästymättä?
- Jäätelöä

Jäätelö on parasta, mitä tiedän ja voisin hyvin vetää yhteen menoon kokonaisen purkillisen Ben&Jerry's:iä, mutten ole kehdannut. 

8. Minkälaista musiikkia hän kuuntelee?
- Laidasta laitaan fiiliksistä riippuen. Enimmäkseen englanninkielistä hoilotusta kuten mm. Lana Del Rey (yksi suosikeista).

9. Minkälaisista elokuvista hän pitää?
- Romanttiset komediat. Kunnon toimintapläjäykset menee myös.

Nykyään mua on hieman alkanut pännimään romanttiset komediat, koska ne ovat niin ennalta-arvattavia ja imeliä. Tykkään siitä, ettei leffa pääty liian onnellisesti vaan pieni traagisuus on jopa hyvästä.

10. Minkä väriset silmät hänellä on?
- Vihreät, joskus punaiset

Ööm...

11. Kuka on hänen paras ystävänsä?
- Elli

Pakko korjata, että Miriam ja Elli ovat molemmat mun läheisimpiä ystäviäni. :-)

12. Asia, jota usein teet ja josta hän ei pidä?
- Ärsytän tahalleni. Jätän kaappeja auki. Sukat keskellä lattiaa. En kuuntele jne. Olen oikeasti hyvin rasittava ihminen.

Nuo ovat kyllä tosi ärsyttäviä (pikku)juttuja, mutta jokaisessa ihmisessä löytyy noita. :'D

13. Missä hän on syntynyt?
- Turun tyksissä

14. Jos leipoisit hänelle synttärikakun, millainen se olisi?
- No eiköhän sekin teos ole jo aika nähty..

Kakku näkyi tosiaan tässä postauksessa, oli kyllä hyvää! :p

15. Minkä parissa hän viettää mielellään tuntikausia?
- Blogien. Lukee tai tekee itse.

16. Mitä hän osaa erityisen hyvin?
- Hän lukee hyvin nopeasti (ainakin nopeammin kuin minä). Leipominen onnistuu pienen tunaroinnin jälkeen hyvin. :-) Pakko mainita kahvin keitto.

17. Mikä on oudointa ruokaa, mistä hän pitää?
- Rusinat. Vihaan rusinoita.

Tosiaan J ei voi sietää rusinoita, vaan myslistäkin hän nyppii ne pois. Tosin yritetään aina kaupassa katsoa, ettei meidän ostamassa myslipaketissa olisi rusinoita, haha.

18. Mitä kolmea asiaa hän kantaa aina mukanaan?
- Puhelin! Huulirasva ja ponnari. Aina on kyllä aika vahva sana.

19. Mikä saa hänet ärsyyntymään?
- Lue kohta 12.

20. Entäs piristymään?
- Ruoka, jäätelö, kissat, hieronta, meikäläisen sekoilu ja hyvät uutiset. 

Poikaystävä tietää hyvin, miten hän saa toilailunsa kuitattua. No vitsi vitsi. ;-D

21. Ketä julkisuuden henkilöä hän ihailee?
- Lana Del Rey

Olisi siistiä päästä joskus Lanan keikalle! :o 

22. Millainen hän on tyttöystävänä?
- Kaunis, höpsö ja ylikiltti neitonen. Välillä saa rautakangella vääntää, että saa ilmoille, mitä hän haluaa. Aamuvirkku. Todella mukava herätä, kun kahvit on keitetty. Kova valittamaan. Kissanainen. Jäätelöhirmu. Kaiken kaikkiaan ihana nainen ;-).

Hihi 

23. Milloin hän tapasi vanhempasi?
- Äidin silloin, kun tavattiin. Isäni vuotta myöhemmin.

24. Mikä on hänen uusin villityksensä?
- En enää sanoisi blogin kirjoittamista uudeksi, eikä häslääminen, joten sanotaanpa vaikka hurjastelu auton kanssa (aluksi niin rauhalllinen kuski jo valittaa, kun muut ajaa hitaasti :_D).

25. Millainen on hänen kotilookkinsa?
- Pörrösukat(kissa), kollarit/shortsit, t-paita/toppi. Joskus mekko päällä :-).

On tuo heppu vain niin ihana, pus! 

T. Emilia

16. heinäkuuta 2015

Maalaismaisemissa

Moi! Pyöräiltiin eilen pikkusiskon kanssa puolisen kilometrin päähän, jossa on ihanat maisemat niin lenkkeilyyn kuin kuvaukseenkin. Paikan hiljaisuuskin on plussaa, sillä en tykkää yhtään lenkkeillä taikka kuvailla pälyilevien ihmisten lähettyvillä. :-D

Tuli muuten unohdettua meikkipussi tiistaiaamuna poikaystävän luo, ja vaikka multa löytyykin käytännössä katsoen toiset ns. varameikit, oon ollu ihan surkeana. Miten voikin noin pienestä jutusta harmittaa? :-D Tosin siinä pussukassa oli mun piilarit, joten näissä kuvissa oon ollut aika sokkona, haha. Ja jos joku miettii, niin oon nämä päivät käyttänyt silmälaseja, en vain halunnut niitä näihin kuviin. Noh, onneksi saan tänään rakkaan meikkipussini takaisin (kiitos äidin ja pikkuveljen :-) ) ja pystyn laittautumaan lempparimeikeillä festareita varten. ♥

Tälläinen pikkutyyppi kuvailee usein mun kanssa. Noi vaaleansiniset tossut mätsää söpösti samanväriseen Jopoon!

Pitsiballeriinoja on tullut käytettyä kerran jos toisenkin, mutta ne pääsevät vasta näissä kuvissa ekaa kertaa blogin puolella näytille. Nätit ja mukavat jalassa, eikä oltu hinnalla pilattu (maksoin näistä pari euroa). :-)

 photo aafd4123-b356-4838-ba64-543fe344f579_zps00iszsxf.jpg
Paita Bik Bok // Farkut H&M // Kaulakoru (synttärilahja) // Rannekello o.n.e // Balleriinat H&M (second hand)
 photo IMG_0034_zpscas3pgnj.jpg
 photo IMG_0076_zpsnmgsqvfv.jpg

Tänään on luvassa viimeiset valmistelut huomenna koittavia Karjurock-festareita varten. Osan kamoista pakkasin jo autoon, mutta vielä täytyy hoitaa loputkin sekä käydä kaupassa ostamassa ruokaa ja juomaa. Nukutaan yksi yö poikaystävän kanssa leirintäalueella teltassa ja pidän peukkuja pystyssä, ettei yöllä sataisi! :-D Viime vuonnahan nukuin kaksi yötä teltassa, huh huh.

Lähdetään huomenna heti mun töiden jälkeen, joten palaan vasta ensi viikon puolella, see you later! :-)

T. Emilia

14. heinäkuuta 2015

Mitä jaan itsestäni blogissa?

Heissan! Jostain syystä tämä postaus kuvineen ja teksteineen on lojunut luonnoksissa kuukauden päivät. Ajatukset ovat kuitenkin pysyneet samoina, joten päätin vielä julkaista tämän. :-)

Vaikka oonkin kirjoittanut blogia vasta puolisen vuotta, mä oon miettinyt paljon sitä, mitä jaan tänne - ja mitä taas jätän jakamatta. Tavallaan haluaisin pitää blogin piristävänä ja iloisena, mutta toisaalta haluaisin myös kirjoittaa syvällisemmistäkin aiheista, koska oon luonteeltani tosi pohdiskelevainen (ehkä liiankin). Mulla ei tosin ole monestakaan asiasta jyrkkää mielipidettä, vaan pyrin katsomaan asioita monelta kannalta ja lisäksi mua hieman joskus jopa pelottaa esittää mun mielipiteitä, koska monet on tällöin tallaamassa heti vastaväitteillään. Tavallaan oon kuitenkin joskus kateellinen henkilöille, joilla on jokin tietty sanoma ja he saavat myös muut uskomaan siihen. Oon lisäksi tietoinen siitä, että kirjoittamalla julkisesti blogiani altistan itseni kaikkien luettavaksi - myös niiden, jotka saattavat tahallisesti haluta luokata mua (en ole vielä saanut yhtään vihakommentia, josta olen todella iloinen). Tämä saa tietenkin miettimään muutamaan kertaan ennen kuin julkaisen yhtään mitään.

Tuntuu kieltämättä välillä tyhmältä ottaa samasta kahvikupista tai omasta naamasta kymmenkunta kuvaa, joista valitsee sen parhaimman otoksen. Ikään kuin mulla ei olisi mitään muuta elämässä. Toisaalta tiedän, että moni muukin tekee niin somessa ja saan jotenkin kiksejä onnistuneesta kuvasta (t. täydellisyyden tavoittelija). Se tuntuu silti vähän huijaukselta. Blogin kuvat teksteineen ovatkin tosiaan vain paloja mun elämästä ja niiden taakse kätkeytyy vielä paljon.


Tottakai pyrin pitämään blogin aitona ja oman näköisenä, ja siksi en teekkään hirveitä muokkauksia kuville (enkä varmaan edes osaisi :-D). Välillä on vaikeaa vetää rajaa, mitä jakaa blogissa ja mikä taas on liian henkilökohtaista. Oon lisäksi luonteeltani melko ujo, mikä saattaa näkyä blogissakin.

Tästä päästäänkin kysymykseen, miksi kirjoitan blogia ja jaan juttuja mun elämästäni blogiin. Mulle blogista on jo näinkin lyhyessä ajassa tullut paikka, johon voin purkaa ajatuksiani niin kuin aikaisemmin kirjoittaessani päiväkirjoja. Olen myös miettinyt, että voi olla todella mielenkiintoista palata näihin postauksiin parin vuoden päästä, koska osa muistoista on varmasti päässyt painumaan jo unholaan ja postausten avulla voin taas muistella niitä (ja hävetä silmät päästäni, haha). Lisäksi tykkään valokuvaamisesta ja blogin kautta kuvat ei jää pelkästään kuvakansioihin pölyttymään. Ehkä joku voi myöskin saada mun blogista inspiraatiota tai ainakin viihdykettä tylsään iltaan.



Välillä tulee kyllä hetkiä, kun tuntuu, ettei mun elämässä ole mitään kertomisen arvoista, mutta sellaista mun elämä on - tavallista, pieneltä paikkakunnalta kotoisin olevan 19-vuotiaan elämää. Oon sitä mieltä, että elämä on liian arvokas elättäväksi linssin kautta. Enkä toisaalta halua tehdä/ ostaa mitään vain sitä varten, että voisin kirjoittaa sitä blogiin. Haluan myös, että mun muistot ei oo riippuvaisia pelkästään kuvista, vaan että muistot syntyvät omien kokemusten ja ajatusten myötä. Pääpointtini onkin, että haluan pitää bloggailun rentona ja jakaa just niitä asioita, joita itse haluan. :-)

T. Emilia

11. heinäkuuta 2015

Kesäilta

Eilen illalla mun kaveri Elli tuli käymään meillä ja juteltiin ensi viikolla koittavasta Karjurockista (can't wait!) kuunnellen samalla meidän lempibiisejä. Ja tulihan sitä myös laitettua suunnitteille seuraava girls night out. Ellin lähdettyä kävin vielä yksin pienellä kävelyllä ja ihastelin, kuinka auringonlasku koristeli taivaan oranssin ja keltaisen sävyillä. Ihan parasta.


Aloinkin eilen iltakävelyllä pohtimaan, mikä kesäöissä viehättää? Ensinnäkin kesäyöt ovat kauniita värikirjossaan, niin auringonlaskun kuin kaikkien kirjavien kesämekkojenkin puolesta. Silloin kaikki tuntuu jotenkin paremmalta, oli sitten kyseessä rento tai hieman menevämpi illanvietto ja niistä jää usein ne ihanimmat muistot.


Toisaalta kesäöihin ladataan paljon toiveita ja suunnitelmia pitkin vuotta, ja ehkä siksi ihmiset rohkaistuvat ilakoimaan sen yhden hetken. Onhan kesällä (ja erityisesti kesälomaisen) helppoa olla onnellinen ja elää hetkessä. Samaa ei voi sanoa pimeistä talviöistä, jolloin kaikilla on päällä mustaa ja vielä hieman lisää mustaa. Lisäksi myönnettäköön, että pelkään vieläkin hieman pimeää. Tänä kesänä ei valitettavasti ole saatu nauttia niin monesta tälläisestä kesäyöstä, mutta ne muutamat tuntuvatkin nyt ehkä vieläkin upeammilta. ♥

T. Emilia

9. heinäkuuta 2015

Sisustusinspiraatiota

Tervehdykset! Mulla on ollut kaikenlaista puuhaa nyt viime päivien aikana, käytiin muun muassa eilen illalla pelaamassa biljardia mun poikaystävän ja hänen kaveriporukkansa kanssa. On kyllä mukavaa tehdä iltaisinkin jotain muuta kuin vain maata sängyllä ja tuijottaa telkkaria tai surffailla netissä, heh. 

Mulla on kuitenkin ollut eilisestä saakka hieman pääsärkyä ja jotenkin viluinen olo (hengailen tälläkin hetkellä pehmeässä oloasussa), joten jätän sen pidemmät sepustukset väliin ja mennään itse asiaan - eli luvassa on unelmointia sisustuksesta! Näillä näkymin muutto ei ole mulle ihan vielä ajankohtainen, mutta tykkään silti miettiä, millaisen asunnon haluaisin. :-)

PicMonkey Collage69

♦ Harmaa sohva, sisustustyynyjä, kukkia ja viherkasveja (mielellään helppohoitoisia sellaisia...), toimivia tavaroiden säilömisratkaisuja, karvamatto ♦


♦ Kynttilöitä, kauniita sisustustauluja ja kuvia läheisistä ihmisistä, lämpöisiä vilttejä, koristesommitelmia ♦

PicMonkey Collage71

♦ Kahden hengen mahduttava sänky, vaalea päiväpeitto, pieni yöpöytä ♦



♦ Kunnollinen meikkipeili ja vartalopeili, pieni parveke, joitakin väripilkkuja muuten melko harmaa-valko-mustan sisustuksen joukossa ♦


Kuvat: Pinterest.com

T. Emilia

5. heinäkuuta 2015

Mansikkapiiras

Heippa! Viimeiset pari päivää ovat olleet aivan ihanat säiden puolesta ja osittain niistä inspiroituneena halusin kokeilla jotakin uutta kesäistä jälkkäriä. Löysin eräästä blogista reseptin, jota muokkailemalla päädyin tekemään oman versioni mansikkapiiraasta. Niin ja sellainen huomautus vielä, että mulla jäi ainakin tuota täytettä yli n. desin verran. Halutessaan voikin laittaa vähemmän kuohukermaa tai tehdä niin kuin mä - eli syödä ylijäänyt täyte tuoreiden mansikoiden kera! ;-)





Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (mulla oli käytössä halkaisijaltaan 27 cm kokoinen vuoka). Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 min. Anna pohjan jäähtyä.


Täyte:

4 dl kuohukermaa (käytin laktoositonta)
150g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
mansikoita oman maun mukaan (mulla meni n. puoli litraa)

Vaahdota kuohukerma (muista, ettet vatkaa liikaa, ettei tule voita), lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri. Vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle. Asettele mansikat täytteen päälle.

Tää oli mun mielestä siitä kiva jälkiruoka, että ainesosia on tosi vähän ja ne ovat helposti löydettävissä perusruokakaupoista. Maultaan piiras oli kermainen, mutta mansikat raikastivat sitä todella paljon! :-)

T. Emilia

3. heinäkuuta 2015

Kesäkuun puhelinräpsyjä

Aurinkoiset huomenet! Tulin jakamaan nopsasti ennen töihin menoa kesäkuun puhelinkuvapostauksen. Tiivistettynä kesäkuuhun mahtui: pääsykokeet, lenkkeilyä sateessa, kesätöiden alkaminen, omat ja kaverin 19-vuotissynttärit, leiri, juhannus, kesän eka piknik ja jäätelön ahmimista. :-)

1. - 2. Kesäkuun säät eivät ole olleet parhaimmasta säästä, joten eräskin päivä tuli lenkkeiltyä kaatosateessa. Tosin lenkin aikana sade lakkasi ja taivaalle ilmestyi nätti sateenkaari. 3. Tuli maisteltua (kokonainen purkillinen) Ben & Jerry's Cinnamon buns- jätskimakua ja oli hyvää! 4. "After work"- selfie
5. - 8. Synttäripäivä alkoi jokaisen aamun tapaan kahvilla. Sää näytti aamulla hieman ankealta, mutta loppujen lopuksi asteet menivät + 20 asteen paikkeille. Käytiin poikaystävän kanssa keilaamassa (ja menin sitten unohtamaan sukat, joten ei auttanut muuta kuin laittaa naama ällötyksestä irvistellen vuokrakengät jalkaan). Sen jälkeen käytiin jokilaivoilla yksillä ja Pancho Villassa syömässä superherkulliset hampurilaiset. :-)
9. - 12. Heti synttäreiden jälkeen oli lähtö leirille, jossa työskentelin leirinohjaajana. Oli mukavaa palata maisemiin, joissa on nyt viime kesät tullut työskenneltyä. Onnistuin myös heittämään talviturkin. :-D
13. - 16. Ylhäällä olevat kuvat ovat juhannuksen viettoon valmistautumiselta. Alemmissa kuvissa taas näkyy jättikokoiset muurinpohjaletut ja järvimaisema, oli varsin rento juhannus kaiken kaikkiaan.
17. - 20. Vietettiin kaverin synttäreitä kokkaamalla juhlaillallinen, eli tarjolla oli hamppareita ja skumppaa, haha! Mentiin istuskelemaan ulos läheiselle laavulle auringon paistaessa niin ihanasti. Tälläisiä iltoja lisää, kiitos!
21. Pöydällä kaverilta lakkiaispäivänä saadut nätit ruusut ja Helmi Kekkosen Valinta-kirja. Toi kirja oli niin hyvä, että aattelin lukea kyseiseltä kirjailijalta toisenkin teoksen. 22. Meidän kasvimaalta löytyi suuri sydämen muotoinen pinaatinlehti. 23. Vilukissa :'D 24. Söpöliini

T. Emilia