29. marraskuuta 2015

Lyhyen tukan paluu

Terve! Vihdoinkin pääsen julkaisemaan ekat kuvat mun uudesta tukastani. En olisi itseasiassa uskonut palaavani ala-asteen polkkatukan jälkeen lyhyeen tukkaan, mutta niin vain kävi kaksi viikkoa sitten perjantaina. Napsaisin kampaajalla yli kaksinkertaisen senttimäärän pois kuin olin alunperin suunnitellut. Eikä edes tuntunut pahalta. Pelkäsin, että alkaisin myöhemmin katumaan hiusten pätkäisemistä, mutta olenkin vain koko ajan innostuneempi tukastani ja olo tuntuu jotenkin enemmän omalta itseltäni. Ehkä mua alkoi rassaamaan monen vuoden kestänyt hiusten kasvattaminen, joka tuntui ikuisuusprojektilta. Nyt hiukset ovat sitä paitsi eloisamman näköiset ja tuntuiset. ♥

 photo IMG_0066_zpsroyfqbn7.jpg
 photo IMG_0077_zpshujkk7kl.jpg

T. Emilia

25. marraskuuta 2015

Syksyn lempparipipo ja- popot

Moi vain! Onpa jotenkin hassua katsella näitä kuvia, joissa mulla on vielä pitkät kutrit. Saatte piakkoin nähdä tuloksen mun kampaajakäynniltäni (mikäli oot liian malttamaton, voit käydä kurkkaamassa kuvan mun instassa nimimerkillä @emiliahaapsaari). :-) 

Asukuvien ottamishetkellä sää oli yhtä harmaa kuin mun uusi piponi. Pääsinpäs ainakin ottamaan asukuvat mukulakivillä, jota oon halunnut jo kesästä lähtien. Tulee varmaan hyödynnettyä uudestaankin tuota kuvauspaikkaa. Se oli mukavan hiljainenkin, vain pari lenkkeilijää meni meidän ohitse ja katsoi meidän kuvaushetkeä ihmetellen. En yleensä kestä yhtään ylimääräisiä silmäpareja mun ympärille asukuvien ottamishetkellä, mutta kaupungissa on oikeastaan pakko totutella siihen. :-D

Sitten siirrytään asuun!  Capstore.fi:n pipo on seikkaillut mun päässäni useammankin kerran ja vaikuttaa varsin laadukkaalta. Se on helppo yhdistellä erilaisiin asuihin ja mikä tärkeintä - suojaa talven jäätäviltä viimoilta ja huonoilta hiuspäiviltä, heh. Lisäksi asukuviin pääsivät ihka ensimmäistä kertaa myös mun ihanat poponi. Ne ovat ylittäneet täysin mun kaikki odotukset. ♥

 photo IMG_0016-_zpsmhbstet9.jpg
 photo IMG_0018-_zpsojsikjuc.jpg
 photo IMG_0012-_zpsvp8pgokr.jpg
 photo IMG_0010-_zpsybrxvss0.jpg
Takki Seppälä // Pipo Capstore (* täältä) // Huivi Prisma // Farkut H&M // Nilkkurit H&M

 photo 61a28449-107a-4774-8e88-1ed0cdfaf793_zpsbmyqrozv.jpg
* Postaus toteutettu yhteistyössä Capstore.fi:n kanssa ja sisältää mainoslinkkejä

Sain pipon yhteistyössä Capstoren kautta ja olen todella kiitollinen yhteistyöstä. Lisäksi saatte kampanjakoodilla therewillbesunshine -15% alennuksen vuoden loppuun asti, aika mahtavaa! Eli kannattaa hyödyntää koodi, mikäli on tarvetta vaikkapa pipolle! Voit käydä kurkkaamassa heidän tuotevalikoimaansa täällä. :-)

T. Emilia

23. marraskuuta 2015

Työssäoppimisen kootut

Olin äskettäin viisi viikkoa työssäoppimassa päiväkodissa ja täytyy sanoa, että se on haukannut ainakin arkisin suuren palan mun ajasta ja energiasta. Aika päiväkodissa on ollut tosi mieluista ja oon aika varma, että haen seuraavaksi opiskelemaan lastentarhanopettajaksi. Mutta viikot ovat toisaalta olleet raskaita, koska koko ajan pitää näyttää parastaan työpaikkaohjaajalleen. Oon myös stressannut niin paljon, että mun yöunet ovat kärsineet pal-jon. Näiden vuoksi ootin jo kouluun paluuta, vaikka kuinka paljon työstä päiväkodissa tykkäänkin.

Päivät päiväkodissa ovat aina erilaisia ja hauskoja kommelluksia sattuu päivittäin. Siksi aattelin jakaa teillekin jotain parhaimmistoa, heh!

- Lapsi hiplasi mun tukkaa ja totesi yhtäkkiä mun olevan dinosauruksen värinen.

- Mun tukan hiplaaminen oli muutenkin yleistä ja usein se tapahtui juuri sen jälkeen kun sormilla on pyyhitty nuhaista nenää tai jotakin vastaavaa. Siinä tilanteessa ei auta muu kuin purra hammasta yhteen ja ajatella, että hiukset voi aina pestä. :-D

- Lapsi kysyi multa, osaanko lausua "Kirkkonummi"?

- Lapsi halusi viinirypäleitä, mutta annoinkin hänelle läpyn. Tämän ansiosta hän luuli, että viinirypäleitä kutsutaan läpyiksi ja hän alkoi pyytämään "läpyjä" ja "viiniläpyjä"... :'-D

- Puin samalle lapselle kurahousut kahteen kertaan väärinpäin. Koita siinä sitten selittää lapselle, että "ootas hetki niissä kuumissa vermeissä, ku housut meni taas väärinpäin".

- Lapsella oli ämpärissä hiekkaa, joten päättelin siinä olevan "kakkua". Kysyin lapselta, että mitä hän on kokkaillut, niin hän vastasi: "desinfiointiainetta". Öööm, selvä.

- Kehotin lasta menemään rohkeasti pihalle leikkimään. Lapsi kuitenkin jäi vain tököttämään paikalleen ja kysyin, miksei hän mene. Hän vastasi, ettei ole rohkea ja vain äiti ja isä ovat rohkeita.

- Mulla oli tapana laulaa lapsille lastenlauluja ja kyselin, mitä he haluaisivat kuulla. Yksi lapsi huudahti: " laula Robinin Yö on meidän tai Boomkah!" Frontside ollie oli valitettavasti paras, johon pystyin noin nopealla varoitusajalla.

- Kysyin lapselta, ottaako hän karjalanpiirakan päälle munavoita vai tavallista voita. Hän vastasi hetken tuumailun jälkeen ottavansa viinirypäleitä. Niitä ei ollut edes tarjolla välipalalla, joten en tiedä mistä lapsi sai tän päähänsä. :-D

Sain muistoksi päiväkotiryhmältäni oman lorupussin ja lisäksi lapset lauloivat mulle. Niin ihania muistoja!

Tänään olikin eka taviskoulupäivä yli kuukauteen ja oli kivaa nähdä luokkakavereita sekä jakaa päiväkotikokemuksia heidän kanssaan. Eka päivä lähti tosin käyntiin aikamoisella sählingillä, koska meidän lukujärjestyksestä puuttui eka tunti, joten ketään ei ollut saapunut tunnille. Opettaja lähetti meille vihaisia viestejä, kunnes tajusi, ettei syy ollutkaan meissä. Noh ei auttanut muu kuin lähteä kouluun, vaikka parin tunnin rentouilu maanantaiaamuna olisi houkutellut enemmän...

Millainen maanantai teillä on ollut? :-)

T. Emilia

19. marraskuuta 2015

Nips, naps

Moikka! Oon koittanut saada itseäni varaamaan kampanjaa jo parin kuukauden ajan, sillä edellinen kampaajakäynti oli toukokuussa. Mulla meinasi kuitenkin mennä sormi suuhun kampaamo valitessa, valikoimaa on Turussa niin paljon, eikä mulla ole oikeastaan mitään hajua, mitkä niistä ovat luotettavia ja hyviä. Plus hintakin on joissakin kampaamoissa älyttömän korkea... 

Joka tapauksessa sain varattua leikkausajan huomiseksi, eli saan mennä rentoutumaan kampaajalle viimeisen työssäoppimispäivän päätteeksi! :-) Ajattelin leikata pituutta n. 7-10 cm, jotta pääsen kunnolla eroon kuivista ja huonolaatuisista latvoista. Keräämieni kollaasien kuvat antavat jonkin verran osviittaa mun plääneistä!

Kuvat: Pinterest
Toivon mukaan oon varannut leikkuun hyvästä kampaamosta. Vaikka hiukset kasvaakin takaisin, niin harmittaisi paljon, mikäli ei olisikaan tukkaan tyytyväinen... Kerron sitten lopputuloksesta myöhemmin. :-)

T. Emilia

17. marraskuuta 2015

Chillailupäivä

Lauantaina tuli taas pohdittua poikaystävän kanssa, ettei mukavaan päivään vaadita paljoa. Riittää, että saa viettää sen jonkun hyvän tyypin seurassa. Edes harmaa ilma, muutamat sadekuurot ja nuhainen fiilis eivät pilanneet päivää. 

Aloitettiin lauantaiaamu nukkumalla pitkään (tai no mä heräsin virkeänä jo ennen kymmentä tiukasti muhun takertuneen unirytmin ansiosta...) ja lähdettiin lounaan jälkeen ulos. Käveltiin keskustaan päin ja otettiin samalla asukuvat. Pyörähdettiin muutamassa kaupassa ja mä hypistelin kaikkia joulujuttuja, mutta mukaan ei kuitenkaan tarttunut mitään. Koitettiin käydä testaamassa Fazerin kahvilaa, mutta se jäi vain koitokseksi, sillä kahvila oli tupaten täynnä ihmisiä. Päädyttiin tuttuun ja turvalliseen Brownz-kahvilaan, jossa tilattiin yhteinen kakkupala ja lämpimät juotavat. :-)

Lopuksi mentiin ruokakauppaan ostamaan alennuksessa olleita irtokarkkeja, joita syötiin katsellen Hobitti trilogian viimeisintä osaa. Tuo leffa oli kyllä aikamoinen pettymys kirjan lukemisen jälkeen. Ensimmäinen osa leffatrilogiasta vielä menetteli. Oon tosin nykyään melko kriittinen leffoja kohtaan, eikä oikein mikään tunnu nappaavan. Paras leffa, jonka oon vähään aikaan kattonut on "The Vow" - se todellakin yllätti mut ja poikaystävänkin. Hyviä leffoja saa ehdotella, haha!

 photo IMG_0024-_zps95dwudhm.jpg 


T. Emilia

15. marraskuuta 2015

Jouluhöpinää ja kuulumisia



Moi! Tää viikko on mennyt ihan hujauksessa ohi ja varmastikin osittain siksi, että mulla oli työssäoppimispaikalla näyttö, jota tuli hieman stressailtua. Sain pienimuotoisen flunssanpoikasenkin itselleni loppuviikosta, mutta en ole antanut sen häiritä, vaan oon silti tehnyt mukavia juttuja viikonloppuna ja liprittänyt teetä ja Finrexiniä. Käytiin lauantaina poikaystävän kanssa pyörimässä Turun keskustassa ja kuvailtiin pitkästä aikaa asukuviakin, jotka olisi tarkoitus julkaista ensi viikolla. :-)

Tämän postauksen kuvat ovat throwbäkkiä viime viikonloppuun, jolloin laitoin äidiltä saamani nätit joulu-/ sisustusvalot esille, ostin uuden kännykän ja ihastuin siihen palavasti sekä vietin isänpäivää kotikotona. Tehtiin isänpäivän kunniaksi mokkapaloja ja niihin jokaiselle perheenjäsenelle oma possukoriste vaalenapunaisesta sokerimassasta, niin söpöjä!

Mä oon vähän tässä pähkäillyt, milloin sitä kehtaa laittaa joulukoristeita esille. :-D Eihän jouluun edes loppujen lopuksi ole kuin kuusi viikkoa... Päiväkodissakin alettiin jo laulaa tällä viikolla joululauluja ja kaupat pursuavat joulukamaa. Viimeistään joulukuun alussa mulla on luultavasti kaikki koristeet esillä ja ekat piparit leivottuna. ♥ Voisin tosin juoda ekat glögit jo ensi viikolla!

Milloin te aiotte aloittaa jouluiset puuhat, kuten piparien leipomisen, jouluvalojen /-koristeiden esille ottamisen tai joululaulujen kuuntelemisen? Vai ootteko jo kenties aloittaneet? :-)

T. Emilia

8. marraskuuta 2015

Kännykkäriippuvainen?

Sunnuntaiterkut teille! Tämä viikonloppu on ollut aikamoista häslinkiä, koska mun kännykkä pimahti yhtäkkiä perjantai-iltana luokan pikkujouluissa. Kännykkä oli mulla käytössä yli kaksi vuotta ja viimeiset hetket kyseinen kapistus osoitti mulle vähän väliä mieltään: kännykkä sammuili, lagitti ja temppuili. Kamerakin oli liian huono, eikä etukameraa edes ollut. Tykkään kuitenkin kuvailla kännykälläkin, sillä aina ei tule kannettua järkkäriä mukana. 

Pikkujoulut olivat muuten mahtavat - juttua riitti ja ruoka oli herkullista. Ainoat miinukset olivat kännykän hajoaminen ja mun häviö keilauksessa (tein mä sentään kaksi kaatoa). :-D Kyselin jatkuvasti luokkakavereilta, mitä kello on ja kuinka kauan oon ollut jo ilman kännykkää, haha... Lisäksi olin sopinut meneväni poikaystävän luo yöksi, mutta en tiennyt, onko hän kotona, enkä tietenkään saanut häntä kiinni ilman kännykkää. Mä en nimittäin osaa ulkoa kuin oman puhelinnumeroni, joka ei paljoa tossa tilanteessa auta. :'D Noh, pääsin loppujen lopuksi turvallisesti poikaystävän luo ja käytiin seuraavana päivänä ostamassa uusi kännykkä vanhempien kanssa. Ja tykkään mun uudesta kännykästä hirmuisesti (parempi kamera + kaunis ulkonäkö + helppokäyttöisyys =  ♥).

Puuh, melkoinen stoori yhden kännykän hajoamisesta. Mutta totuus on, että mä ainakin oon täysin avuton ilman kännykkää ja niin totesi moni muukin mun luokkakavereista. Tästä aiheesta sainkin kuulla paljon mielenkiintoisia mielipiteitä ja joku jopa kysyi multa, oonko kännykkäriippuvainen. Olen kuitenkin itse aika vahvasti sitä mieltä, että suurin osa ihmisistä on jossain määrin kännykästään riippuvaisia, jos alkaa miettimään. Kaikki nimittäin löytyy kännykästä niin yhteystiedot, herätyskello, kuvat, viestisovellukset kuin kalenterikin. On tietenkin eri asia, jos ihminen ei pysty hetkeksikään jättämään kännykkäänsä rauhaan. 

Kuvituksena tälle postaukselle on syksyn aikana napsittuja kuvia, jotka eivät mitenkään liity itse puheenaiheeseen. :-D

Suurin osa värikkäistä lehdistä on jo varissut maahan, nyyh.

Villasukat odottavat vieläkin kutojaansa... :-D

Auringonlaskut ovat aina niin hämmästyttävän upeita!

Sadesäällä on ihanaa käpertyä viltin alle katsomaan sarjoja, tällä hetken katson mm. Housea.

Oon luukuttanut viime päivinä Adelen Hello-biisiä, niin mahtava!

Aamukahvi 

Toivotan vielä hyvää isänpäivää, erityisesti omalle isälleni! 


T. Emilia

4. marraskuuta 2015

Hattarataivas ja aforismeja

Beauty attracts the eye but personality captures the heart.

Don't be afraid of change. 
You may lose something good but you may gain something better.

 photo IMG_0112_zpsbhz8wwpr.jpg
Because when you stop and start looking around 
- this life is pretty amazing. 

Be yourself but be your best self.

Tällä viikolla mun kämppäni ikkunasta on näkynyt upeiden pastellisävyjen värjäämä taivas samanlainen kuin Muumien Kevät-jaksossa, jossa Muumit lentävät pilvien päällä (tuli muuten kummallinen hinku katsoa Muumeja...). Niin nättiä. Yllä olevat aforismit taas ovat tietystä syystä kolahtaneet tosi lujaa muhun ja toimivat mulle inspiraationa. Tein muuten viime keväänäkin vastaavanlaisen postauksen, jonka voit kurkistaa täältä. :-)

T. Emilia 

2. marraskuuta 2015

Syys- ja lokakuun puhelinräpsyjä

Moikka! Viimeiset kaksi kuukautta menivät niin haipakkaan ohitse, että laitan tällä kertaa sekä syys- että lokakuun puhelinkuvat samaan syssyyn. Niin outoa ajatella, että joulukuu tupsahtaa jo kuukauden päästä kalenterista... Mutta eletään nyt kuitenkin sitä ennen marraskuu, haha!

SYYSKUU
1. - 4. Syyskuussa avasin kämppäni ovet (tai no oven) vieraille peräti kaksien tuparien merkeissä. Tarjolla oli terveellisiä ja vähemmän terveellistä purtavaa ja juomaa. Kumpanakin iltana tuli jatkettua baariin ja täytyy sanoa, että nuudelit (ja uni) maistuivat sunnuntaina ihan älyttömän hyviltä.

5. Ostin poikaystävälle hauskan synttärikortin Tigerista. Täytyykin vinkata Tigerin kivoja kortteja, jotka maksavat euron per kaksi korttia! 6. Teetä ja mysliä = vakkari-iltapala 7. Menossa poikaystävän luo koulupäivän jälkeen. Tuohon aikaan alkoivat ekat lehdet putoilemaan puista. 8. Mitäpä tähän keksisi kommentoitavaa? :-D

LOKAKUU
9. Oltiin sovittu menevämme samaa matkaa muutaman koulukaverin kanssa ja odottaessani heitä nappasin tän kuvan. 10. Muun perheen lomaillessa Turkissa, mä sain vahtia paria turkin omaavaa otusta, eli meidän kissoja. ♥ 11. Olihan sitä "pakko" räpsiä muutavat kuvat meidän vessassa, jossa on hyvä valaistus ja kerrankin sain olla ihan rauhassa, haha. 12. Syksyn värit :-)

Tässä kollaasissa on hieman tunnelmia mun syyslomalta! :-) 13. Tehdään joka vuosi poikaystävän kanssa munkkeja, ai että ne ovat hyviä! Niitä tuli tehtyä niin paljon, että mulla on niitä vielä pakastimessa. 14. Vietettiin mukava päivä sisarusten kesken ja juhlittiin samalla mun pikkusiskon 10 v. synttäreitä. Käytiin katsomassa Inside Out- leffa ja syötiin pikkusiskon toiveesta päivälliseksi ranskiksia ja nugetteja. :-) 15. Yksi epätarkka kuva illalta, jolloin juhlittiin ravintolaillallisen merkeissä meidän vuosipäivää. Pääasia oli, että nautittiin toistemme seurasta (ja ruuasta). ♥ 16. Etsin ekaa kertaa muuton jälkeen lenkkikamat päälleni ja käytiin serkun kanssa tunnin mittaisella lenkillä. Olo oli mitä mahtavin sen jälkeen ja pitäisikin mennä uudestaan lenkille joku päivä!

17. Tämä kuva on samaiselta kuvaushetkeltä kuin edellisen postauksen kuvat, niin mahtavan näköistä. 18. Perjantain kunniaksi hieman herkkuiltapalaa, heh. 19. Pilvibongailua 20. Halloweenina peto pääsi irti! ;-D Juhliko joku teistä halloweenia?

T. Emilia