31. joulukuuta 2016

Goodbye 2016

Mä oon valmis hyvästelemään vuoden 2016 ja toivottamaan tervetulleeksi vuoden 2017! Vuosi sisälsi niin hyviä kuin kehnompiakin hetkiä. Parhaimpia ja merkittävimpiä juttuja ovat olleet muutto yhteiseen asuntoon poikaystävän kanssa, tuparit, kissojen ottaminen, omat 20v synttärit, opiskelujen eteneminen ja Tallinnan reissu.

Tämä onkin mainio hetki jakaa satunnaisia kuvia marras-joulukuulta. Kivempi nimittäin aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä uusien postauksien ja kuvien kera! :-)

Me vietetään poikaystävän kanssa uutta vuotta ihan vaan rennosti kotona. Saa nähdä, ammutaanko tällä seudulla raketteja ja mitä kissat tykkäävät niistä... :-D







Kiitos tästä vuodesta teille lukijoille ja mahtavaa uutta vuotta! ♥

T. Emilia

27. joulukuuta 2016

Jouluaatolta

Mun jouluaatto meni mukavissa merkeissä kotikotona. Tämä joulu poikkesi monin tavoin edellisistä jouluista jo ihan siitäkin syystä, että ensimmäistä kertaa mä en nukkunut jouluaattoa edeltävää yötä kotikotona. Lisäksi mun mummi vietti joulua muualla ja pikkuveli kierteli joulupukkeilemassa. Niin ja aidon joulukuusen sijaan meillä oli musta muovikuusi! :-D

Tehtiin kuitenkin kaikki perinteiset joulujutut saunomisesta juoluruokailuun ja lahjojen avaamiseen. Otin jouluaattona muutamia kuvia, mutta pääosin tuli nautittua perheen kanssa yhdessäolosta. ♥






Ps. Mun blogi täyttää huomenna 2 vuotta, uskomatonta!

T. Emilia

24. joulukuuta 2016

Hyvää joulua!


Kaksi päivää sitten hain vikat joululahjat postista (en sitten mitenkään viime tinkaan jättänyt...) ja eilen viuhdottiin kotona imurin, mopin, tiskiharjan ja pölyhuiskan kera - eli toteutettiin perinteinen joulusiivous. :-D Nyt saakin luvalla rauhoittua joulun viettoon! Seuraavaksi siirryn katsomaan telkusta Joulupukin kuumaa linjaa kahvikupillisen kera. Sitten täytyykin alkaa valmistautumaan, sillä lähden piakkoin kotikotiin joulun viettoon.

Hyvää joulua kaikille! ♥

T. Emilia

18. joulukuuta 2016

Christmas tag

Heippa! Mun työssäoppimispäivät vetelevät viimeisiään, sillä vika päivä on ensi viikon tiistaina. Vaikka tuolla onkin ollut ihanaa työskennellä, mä oon ollut myös tosi stressaantunut, koska oon halunnut näyttää taitoni ja osaamiseni. Tällä hetkellä mua ilahduttaa mielettömästi ajatus parin päivän päästä koittavasta joululomasta, jolloin voin heittää syrjään opiskelusta stressailun. ♥

Bongasin muutamasta blogista tällaisen Christmas Tag -postauksen ja päätin toteuttaa itsekin sellaisen! Kuvituksena on joulun ajan kuvia edellisiltä vuosilta.


Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?
- Jouluruokaa! Ja myönnän, että joululahjojen antaminen ja saaminen on aina kutkuttavan jännittävää...

Lempijouluruoka tai -herkku?
- Joululaatikoista paras on porkkanalaatikko ja tottakai kinkku on tosi hyvää! Joulun aikaan tulee myös syöpöteltyä suklaakonvehteja ja joulutorttuja.

Kuva- vai suklaajoulukalenteri?
- Kyllä suklaakalenteri vie voiton. Ei ole parempaa tapaa aloittaa joulukuiset aamut kuin avaamalla päivän luukku ja napostella sieltä paljastunut suklaa.

Tykkäätkö lahjojen paketoimisesta?
- Sanotaan näin, että mulla on aina hienot visiot mitä upeimmista joululahjapaketeista. Todellisuus iskee kuitenkin väistämättä vasten kasvoja paketointipuuhiin ryhtyessä ja tulos ei ole aina ihan sellainen kuin olen kaavaillut. :-D



Pukeudutko pyjamaan vai juhlamekkoon jouluaattona?
- Tykkään hengailla aamulla jonkin aikaa pyjamassa, mutta illaksi puen jotain siistimpää, kuten neuleen ja hameen.

Joulun lempituoksu?
- Piparit

Milloin avaatte lahjat?
- Jouluaattoiltana jouluruuan syömisen jälkeen

Oikea vai feikki joulukuusi?
- Meillä on ollut aina kotikotona oikea kuusi, joka haettiin metsästä. Siinä on ehdottomasti oma tunnelmansa. Meidän kämpästä taas löytyy feikki minijoulukuusi, joka on ihan söpö omalla tavallaan.



Lempijoululaulu?
- Kuten jo kerroinkin aikaisemmin täällä blogissa, mun lempparijoulualbumi on Christina Perrin joulualbumi. Perinteisistä joululauluista lempparejani ovat mm. Tulkoon joulu, Näin sydämeeni joulun teen ja Avaruus.

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?
- Kun mä olin pieni, me vietettiin usein joulua meidän mummon ja papan luona. Sinne tulivat myös serkkuperheet. Me lapset alettiin odottaa innoissamme joulupukkia jo jouluruokailun aikana, koska me tiedettiin, että pukki tulisi ruuan jälkeen. Näin ollen mulla oli aina tosi kova hoppu syödä, jotta joulupukki tulisi mahdollisimman pian. Me katsottiin ikkunasta, näkyykö pukkia ja huudettiin heti, kun nähtiin vilaus punaista. Voi sitä innostuksen ja odotuksen määrää! :-)

Juhlitko pikkujouluja?
- Viime jouluna juhlin pikkujouluja peräti neljästi, mutta tänä jouluna en juhlinut kertaakaan. Oon nauttinut kotona hengailusta ja joulupuuhailusta.

Mitä aiot tehdä joululomalla?
- Aion tavata sukulaisia ja kavereita, rentoutua kotona, nukkua pitkään ja syödä liikaa jouluherkkuja.

T. Emilia

13. joulukuuta 2016

Kirjavinkki

Tommy Hellsten: Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä kohti 

Mä rakastan aforismeja, koska ne antavat suunnattoman määrän inspiraatiota, ajatuksia ja oivalluksia. Halusin lainata kirjastosta jonkin aforismikirjan ja törmäsin tähän kirjaan - enkä joutunut pettymään! Kirjan syvälliset mietteet saavat pysähtymään ja pohtimaan elämää. Nimensä mukaisesti kirja rohkaisee ottamaan oman elämänsä tosissaan ja uskomaan omiin unelmiinsa. Tämä kirja saisi ehdottomasti löytyä myös mun omasta kirjahyllystä, koska kirjan mietteisiin olisi ihanaa palata uudelleen!

T. Emilia

11. joulukuuta 2016

Joulua kotiin

Sain yhteistyön kautta ihania tuotteita Mia. O Gallerialta. Kyseessä on kotkalainen yritys, joka on perustettu meri-teeman ympärille. Yritys panostaa laadukkaisiin materiaaleihin ja kotimaiseen työhön, mikä on mun mielestä mahtavaa. Kaikissa saamissani tuotteissa on suloinen kissa-painatus, jossa on mun mielestä ihana talvinen tunnelma. Täydellisiä juttuja tällaisen kissaihmisen kotiin!

Kissa-tuotteiden lisäksi valikoimassa on lapsille suunniteltuja tyynyjä ja merellisiä sisustustekstiilejä ja taidejulisteita - kaikki kotimaista designia. Tästä linkistä pääset heidän verkkokauppaansa.

Tyynyn kangas on laadukasta puuvillapellavaa. Tyynyn päällinen on irrotettavissa ja sen voi pestä 60 asteessa. Tyynyn kulmiin on ommeltu hauskat pampulat. Lilli ihastui noihin pampuloihin ja leikki niiden kanssa aika rajustikin, mutta pampulat ovat ommeltu kiinni niin hyvin, etteivät ne ole vielä näyttäneet irtoamisen merkkejä (toisin kuin pelkäsin :-D).

Kortti on kotimaista koivuvaneria ja niitä löytyy myös villisian poikasen kuvituksella. Näitä voi muuten postittaa normaalin postimaksun hinnalla kotimaan postissa. Olisikin hauska idea lähettää tällaisia puisia, kestävämpiä joulukortteja! Mä laitoin kortin nojaamaan meidän minijoulukuuseen. Tuumiskelin tosin, veisinkö kortin muistoksi esikouluun, jossa olen työssäoppimassa jouluun asti. :-) 

* Postaus toteutettu yhteistyössä Mia. O Gallerian kanssa 

Muki on kaunista, läpikuultavaa ja kestävää luuposliinia. Se on kuitenkin kooltaan mun makuun hieman liian pieni. Se menisikin varmasti mainiosti lapsen mukina.

Ps. Mia. O Galleria osallistuu Helsingissä Kaapelin joulu-tapahtumaan 16.-18.12.2016. Heidät löytää paikalta 146 nimellä "mia.o".

T. Emilia

6. joulukuuta 2016

Rauhallista

Tänään mä oon nauttinut vapaapäivästä ihan vain kotona rentoutuen - ja oon ajatellut jatkaa samalla linjalla koko loppupäivän. Oli ihanaa herätä ilman herätyskelloa (joka soi eilen armottomasti jo klo:5.45) ja juoda rauhassa aamukahvit. Tällaiset ylimääräiset vapaapäivät keskellä arkea piristävät kummasti. Illalla aion katsoa jokavuotiseen tapaan Linnan juhlia. Siellä on niin upeita juhlamekkoja ja -kampauksia! Aiotteko te katsoa Linnan juhlia? :-)

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille! 

T. Emilia

1. joulukuuta 2016

Joulukuun eka

Halusin viime vuonna ostaa itselleni suloisen Muumi-joulukalenterin ja ihailin niitä useaan kertaan kaupassa. Jätin kuitenkin kalenterin ostamisen ilmeisesti liian myöhään, koska yhtäkkiä niitä ei enää löytynytkään mistään. Mua harmitti niin paljon, että meinasin jättää koko joulukalenterin ostamatta, mutta päädyin lopulta överivaalenpunaiseen Hello Kitty-kalenteriin. Tänä vuonna päätin ottaa vahingon takaisin ja heti kun iskin kaupassa silmäni ekaan Muumi-kalenteriin (marraskuun alussa :'-D) nappasin sen mukaani ostoskoriin. Tuo kalenteri piristää taatusti ainakin aavistuksen verran jokaista päivää. :-)



Löytyykö teiltä joulukalenteria? :-)

T. Emilia