4. toukokuuta 2015

Munaton suklaapiirakka

Tervehdys! Mun oli alunperin tarkoitus julkaista tänään huhtikuun puhelinkuvapostaus, mutta taidan jättää sen huomiseen (eihän sillä edes enää ole niin väliä, kun se on jo kumminkin myöhässä :'D). Jaankin teille nyt herkkureseptin, johon ei tule ollenkaan kananmunaa! Meillä kävi pieni kämmi, kun äiti pyysi, että tekisin mokkapaloja. Äiti oli nimittäin käyttänyt kaikki kananmunat ja päätin kokeilla suklaapiirakkaa ilman kananmunia. :-D Lopputulos yllätti positiivisesti!


Ainekset:

3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
2 dl piimää tai jogurttia (mä käytin piimää) 
150 g voita

Kuorrutus: 

5 rkl voita
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa // mä laitoin myös vähän ns. normikaakaojauhetta) 
n. 4 dl tomusokeria
4-5 rkl keitettyä kahvia

Ohjeet: 

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. 

2. Lisää piimä ja sulatettu, hieman jäähtynyt rasva. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. 

3. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija n. 30 cm). 



4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.



5. Sulata rasva. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri ja kahvi. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele halutessasi esim. nonparelleilla.

Pikkusisko oli auttamassa kaikkein tärkeimmissä tehtävissä, eli taikinakulhon puhtaaksi syömisessä ja piirakan koristelussa. ;-D

T. Emilia

2 kommenttia:

  1. Moikka! Onpa herkullisen näkäinen kakku ja tuostahan saisi muokattua äkkiä gluteenittomankin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, totta puhut! Mukavaa, että jätit kommentin :-)

      Poista

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥