Tervehdys! Mun oli alunperin tarkoitus julkaista tänään huhtikuun puhelinkuvapostaus, mutta taidan jättää sen huomiseen (eihän sillä edes enää ole niin väliä, kun se on jo kumminkin myöhässä :'D). Jaankin teille nyt herkkureseptin, johon ei tule ollenkaan kananmunaa! Meillä kävi pieni kämmi, kun äiti pyysi, että tekisin mokkapaloja. Äiti oli nimittäin käyttänyt kaikki kananmunat ja päätin kokeilla suklaapiirakkaa ilman kananmunia. :-D Lopputulos yllätti positiivisesti!
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
2 dl piimää tai jogurttia (mä käytin piimää)
150 g voita
Kuorrutus:
5 rkl voita
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa // mä laitoin myös vähän ns. normikaakaojauhetta)
n. 4 dl tomusokeria
4-5 rkl keitettyä kahvia
Ohjeet:
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Lisää piimä ja sulatettu, hieman jäähtynyt rasva. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
3. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija n. 30 cm).
4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
Pikkusisko oli auttamassa kaikkein tärkeimmissä tehtävissä, eli taikinakulhon puhtaaksi syömisessä ja piirakan koristelussa. ;-D4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
T. Emilia
Moikka! Onpa herkullisen näkäinen kakku ja tuostahan saisi muokattua äkkiä gluteenittomankin. :)
VastaaPoistaMoi, totta puhut! Mukavaa, että jätit kommentin :-)
Poista