Viime sunnuntaiksi tuli leivottua äidille mustikkajuustokku, joka oli niin hyvää, että päätin jakaa sen tännekkin. En ollut tosiaan koskaan ennen leiponut tälläistä juustokakkua, enkä varmaan edes maistanut. Tän takia olikin astetta hankalampaa tehdä tätä, kun ei ollut minkäänlaista kuvaa lopputuloksesta, :-D
Mustikkajuustokakusta tuli kuitenkin ihan syötävää, vaikka se olisikin voinut olla uunissa muutaman minuutin kauemmin. Kakku on ulkonäöltään pramea, eikä se vaadi mielestäni minkäänlaista koristelua.
Pohja:
150 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 - 2 rkl vettä
Täyte:
550 g maitorahkaa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita
Työvaiheet:
1. Vaahdota margariini ja sokeri.
2. Lisää muna vatkaten.
3. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.
4. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (mulla oli halkaisija 27 cm).
6. Kaada täyte päälle.
7. Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.
8. Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassa (ellet halua, että se halkeilee niin kuin mulla kävi, malttamaton kun olen :-D).
T. Emilia
Tosi kiva ohje, varmasti hyvää :)
VastaaPoistaTästä tuli todella hyvää, eikä valmistukseenkaan uponnut kauaa! :-)
Poista