Jauheliha-paprika-valkosipuli -muffinit (12 kpl)
Ainekset:
2 dl kevytkermaa
2 kananmunaa
½ dl juoksevaa margariinia
100 g jauhelihaa
n. 1 dl paprikaa
n. 3 valkosipulin kynttä (laitoin chiliöljyssä marinoituja)
150 g (3 dl) juustoa (itse käytin Valion Emmental punaleima -juustoa)
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
Työvaiheet:
1. Vatkaa kananmunat, kerma ja margariini sekaisin.
2. Lisää jauheliha, paprika, pilkotut valkosipulit ja juusto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää myös ne taikinaan.
3. Nostele taikinaa voideltuihin muffinipellin syvennyksiin tai amerikanmuffinivuokiin.4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 17 min tai kunnes kypsiä.
Ainekset:
1 pkt lehtitaikinalevy
200 g jauhelihaa
n. ½ dl paprikaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 ½ rkl oreganoa
3 rkl tomaattipyreetä
(voiteluun kananmunaa)
Työvaiheet:
1. Paahda jauheliha pannulla ja mausta se.
2. Kauli taikina 50 x 35 cm kokoiseksi levyksi. Levitä jäähtynyt jauheliha levylle ja sen päälle pilkottua parikaa ja juustoraastetta. Rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa 2 1/2 cm:n paloiksi. Voitele munalla.3. Paista palat uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 15 min tai kunnes kypsiä.
T. Emilia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥