25. lokakuuta 2015

Mutakakku

Moi! Tänään jaan teille reseptin herkusta, joka on paha vastus mokkapaloille - kyseessä on mutakakku. Täytyy sanoa, että oon monen monta vuotta leiponut niitä ainaisia mokkapaloja uskaltamatta kokeilla mutakakkua. Ajattelin kai sen olevan jotenkin vaikeampi tekoisempi, mutta olin väärässä... Pisin vaihe mutakakun tekemisessä oli odottaa uunin kuumentumista oikeaan lämpötilaan. :'D 

Sain Miriamilta tuparilahjaksi taulun, jossa on mutakakun ohje ja päädyttiin testaamaan sitä yhtenä iltana poikaystävän kanssa. Rehellisesti sanottuna tykkäsin meidän tekemästä kakusta jopa enemmän kuin ravintoloissa syömistäni. Tai sitten omaa tekemää vain arvostaa enemmän, haha.

Ainekset:

150 g tummaa suklaata
200 g voita
5 kananmunaa
1½ rkl vehnäjauhoja
3 dl tomusokeria

Työvaiheet:

1. Sulata suklaa ja voi kattilassa (me lämmitettiin kulhossa mikrossa). Anna jäähtyä hetki.
2. Lisää loput aineet kattilaan / kulhoon puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten.
3. Kaada voideltuun vuokaan.
4. Paista 200 asteessa n. 25 min.
5. Lisänä voit tarjoilla vaniljajäätelöä (testasin myös vaniljakastiketta, mutta jätski oli paaljon parempaa).

T. Emilia

8 kommenttia:

  1. Vitsit ku näyttää hyvältä!! Oon itekki tehny kotona mut aina tulee liian kuivaa tai sit liian mutasta D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha mun mielestä nuo eivät näyttäneet kovin hyviltä, mutta onneksi maku oli ensiluokkaista! :-D Voihan, kokeilepas vaikka tätä ohjetta, jos tällä onnistuisi. ;-)

      Poista
  2. oii ompas hyvän näköistä ! itekki tykkään leipoa mutakakkua, se on toisaalta niin tuuripeliä, et millon se kakku on kypsää, mut silti hieman kosteaa keskeltä :-D harmi vaan kun en ite saa syödä mutakakkua, niin jään tästä kaikesta kivasta paitsi :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taisi sitten käydä ensikertalaisten hyvä tuuri, kun onnistuttiin meidän mutakakussa, haha. :'D Noh, onneksi on olemassa muitakin herkkuja! :-)

      Poista
  3. ai vitsi tuota on kyllä kokeiltava! Tää on kamalaa lukea blogeja, joissa puhutaan leipomisesta tms, sillä alkaa heti tekemään mieli, haha! :D Mutta tykkään sun blogista! Ehkä voisit laittaa sivupalkkiin vielä sivun, jossa esittelet itteäs paremmin? Olis kiva saada tietää siusta enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiän niin hyvin tuon tunteen ja pahoittelen postauksen aiheuttamaa makeanhimoa. ;-) Oon miettinytkin sellaisen sivun tekemistä ja nyt kun mainitsit siitä, voisin hyvin väkertää sellaisen jossain välissä. :-) Suuret kiitokset kommentista!

      Poista
  4. Nam, näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥