5. lokakuuta 2015

Omena-kaurapaistos

Mukavaa maanantaita! Olen käyttänyt tämän päiväisen vapaapäivän hyödyksi: pesin pyykkiä, imuroin, hoidin koulujuttuja ja nyt kirjoittelen ansaitulla tauolla tätä postausta. Myöhemmin olisi vielä tarkoitus käydä tekemässä kaupat yhdestä käytetystä opppikirjasta. Koulukirjat amiksessa ovat ihan älyttömän kalliita, ainakin näin yksin asuvalle! Säästänkin käytetyn kirjan ostamisessa jopa 40 euroa - kannattavaa mun mielestä. 

Nyt poikkesin jo hieman aiheesta, sillä tarkoitus olisi jakaa teille syksyinen herkkuresepti, eli omena-kaurapaistos. Mun teki tätä mieli monta viikkoa ennen kuin sain aikaiseksi tehdä sitä. Tarkoituksena oli hyödyntää mun pihalla olevan omenapuun satoa, mutta kuinkas ollakkaan, niitä ei ollut enää ainuttakaan jäljellä. :-( Noh, ei auttanut muu kuin lampsia kaupan hyllylle. 

Ainekset (4 annosta):

4 omenaa 
50 g voita 
2 dl kaurahiutaleita 
6 rkl sokeria 
ripaus kanelia


Valmistusohje:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele vuoka. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele ne vuokaan.
2. Sekoita voi, sokeri ja kaurahiutaleet keskenään.
3. Laita seos omenaviipaloiden päälle. Ripottele halutessasi kanelia.
4. Anna olla uunissa n. vartin.
5. Tarjoa vaniljakastikkeen/ -jäätelön kera!


Kyseistä herkkua kannattaa tehdä jo ihan sen takia, että se tuoksuu uunissa ihan älyttömän hyvältä! ;-)

T. Emilia

4 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä pakollinen joka syksyn jälkkäri! :) Niiin hyvää ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, reseptikin on älyttömän helppo. :-) Vaikein osuus ainakin mulle on se, etten syö tuota kauraseosta ennen piiraan laittamista uuniin! :'D Se on niin hyvää...

      Poista

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥