8. marraskuuta 2016

Ensilumi

Moikka! Viime viikolla tänne Turkuunkin satoi ohut kerros lunta. Mun mielestä on ollut hauskaa kuunnella ihmisten reaktioita lumen tuloon. Osa tyypeistä tuntuu olevan ihan yllättyneitä lumen tulosta (vaikka mun mielestä se on varsin normaalia ottaen huomioon, että on marraskuu). Osa taas kiroaa lunta ja kylmyyttä (ja uhkaa talvi toisensa jälkeen muuttaa jonnekkin lämpimään maahan). On myös niitä, jotka ovat iloisia lumesta.

Mun mielestä ensilumi on ihana juttu ja pidänkin joka vuosi sormia ristissä valkoisen joulun puolesta. Jotenkin lumi vaikuttaa yllättävän paljon joulufiilikseen. Pelkäsin, että lumi häviäisi heti, mutta tänään herätessäni kurkkasin ulos ja lunta oli pyryttänyt kunnolla lisää. Ostin eilen ekat glögit ja tänään join sitä joululaulujen soidessa taustalla. Lisäksi viikonloppuna tuli laitettua ekat jouluvalot. Jouluhöperyys alkaa selvästi pikkuhiljaa iskeä muhun! :-DMitä mieltä te ootte lumen tulosta? Entä ootteko jo alkaneet oottaa joulua? :-)

T. Emilia

12 kommenttia:

 1. Ensilumi on ehkä yksi parhaimmista jutuissa! Odotan jo innolla joulua :) Tänne sato viikonloppuna sen verran lunta että nurmikko peittyi.

  http://whitedreamwhite.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, se piristää kummasti niin maisemaa kuin mieltäkin! Mukavaa kuulla, että säkin ootat jo joulua ja teillekin satoi ensilumi. :-)

   Poista
 2. Hienoja kuvia. Itse olin tosi innoissani, kun tänne Ouluun satoi lunta. Kyllä se lumi piristää kummasti, kun muuten on niin pimeää :).

  enazupreme.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Niimpä, lumi tuo ihanasti valoa muuten niin pimeään vuodenaikaan. :-)

   Poista
 3. Lumi on kiva juttu! Autoilijana tietysti murehdin milloin renkaat pitää vaihtaa ja toivon mahdollisimman helppoa talvea, jottei koko ajan tarvii kaivaa autoa lumen alta. Mutta ah, kenkien alla narskuva lumi ja havupuiden päällä lepäävä puuterilumi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, autoilijan näkökulmasta lumen tuloon liittyy ns. huonoja puolia. Mä en itse oikein tykkää autoilla talvella, koska auto täytyy putsata lumesta ja tiet voi olla liukkaita ja näkyvyyskin kehno, jos sataa lunta tai on pilkkopimeää. :-D Itsellä ei kuitenkaan ole tänä talvena autoa käytössä, joten ei tarvi murehtia sitä. :-D Kiitti kommentista!

   Poista
 4. Aivan ihana asu ♥ Itse jouluintoilijana olin todella innoissani kun ensilumi saapui Pohjois-Savoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos <3 Heh, lumesta tulee tosiaan ihana joulufiilis!

   Poista
 5. Vau miten ihanat kuvat!♥

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Mä oon kans niitä jotka saa pienen kriisin aikaiseksi kun ensilumi sataa. :D Olen niinhenkeen ja vereen kesäihminen, että lumi ja kylmyys on ihan nounou. Mutta niin kauan kun täällä suomen maassa asustaa, siihen on vain totuttava. :D Itse ripustin tänään tän talven ekat jouluvalot ikkunaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mielenkiintoista kuulla toisenlaista näkökulmaa lumen tuloon! :-D Joo, mäkin itseasiassa laitoin viime viikonloppuna ekat jouluvalot. :-)

   Poista

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥