20. marraskuuta 2016

Tiikerikakku

Tämä resepti on jostain syystä pyörinyt luonnoksissa jo pari kuukautta. Leivoin nimittäin tiikerikakkua syyskuussa poikaystävän synttäreiden kunniaksi. En ollut itseasiassa koskaan ennen tehnyt tiikerikakkua, mutta kakku onnistui silti mainiosti heti ekalla kerralla. Sain tästä paljon kehuja poikaystävältä ja hänen kavereiltaan. Tiikerikakku hävisikin lähes yhdessä illassa, joten tein heti perään toisen. :-D

Tiikerikakku on varmaankin ainut kuivakakku, josta mä pidän. Tämän reseptin avulla kakusta ei edes oikestaan tullut kuiva, vaan päinvastoin makoisan kostea ja kuohkea. En osaa selittää tuon paremmin, toivottavasti ymmärrätte kuitenkin! :-D

Tiikerikakkuun voisi myös laittaa esim. suklaahippusia tai kakun päälle sirotella tomusokeria. Tämä resepti kannattaa laittaa muistiin vaikkapa joulua ajatellen! :-)


Ainekset:

150g voita 
2½ dl sokeria 
3 kananmunaa 
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta

Työvaiheet:

1. Vaahdota sokeri ja voi. 
2. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen ja vatkaa. 
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. 
4. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe. 
5. Laita voideltuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.
6. Paistetaan uunissa 175 asteessa n. 50 min.



T. Emilia

8 kommenttia:

  1. Oi hieno kakku!! Toi tiikerikakku on kyl tosi hyvää :)

    millatt.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Jep, se on klassikko ihan syystä :-)

      Poista
  2. Näyttä kyllä ihan super hyvältä. Täytyy kokeilla joskus.

    enazupreme.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mäkin ihan yllätyin, kuinka herkullista tästä tuli :-)

      Poista
  3. Hei - vilkaisepas sähköpostiasi - sinulle on postia Åblogeilta ;)

    VastaaPoista
  4. Nom nom, kun näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥