5. heinäkuuta 2015

Mansikkapiiras

Heippa! Viimeiset pari päivää ovat olleet aivan ihanat säiden puolesta ja osittain niistä inspiroituneena halusin kokeilla jotakin uutta kesäistä jälkkäriä. Löysin eräästä blogista reseptin, jota muokkailemalla päädyin tekemään oman versioni mansikkapiiraasta. Niin ja sellainen huomautus vielä, että mulla jäi ainakin tuota täytettä yli n. desin verran. Halutessaan voikin laittaa vähemmän kuohukermaa tai tehdä niin kuin mä - eli syödä ylijäänyt täyte tuoreiden mansikoiden kera! ;-)





Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (mulla oli käytössä halkaisijaltaan 27 cm kokoinen vuoka). Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 min. Anna pohjan jäähtyä.


Täyte:

4 dl kuohukermaa (käytin laktoositonta)
150g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
mansikoita oman maun mukaan (mulla meni n. puoli litraa)

Vaahdota kuohukerma (muista, ettet vatkaa liikaa, ettei tule voita), lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri. Vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle. Asettele mansikat täytteen päälle.

Tää oli mun mielestä siitä kiva jälkiruoka, että ainesosia on tosi vähän ja ne ovat helposti löydettävissä perusruokakaupoista. Maultaan piiras oli kermainen, mutta mansikat raikastivat sitä todella paljon! :-)

T. Emilia

6 kommenttia:

  1. Ihana ulkoasu sun blogilla! Mansikkapiirakka näyttää hyvältä :-)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen piiras! Täytyy kokeilla jonain kesäpäivänä itsekin :-)

    throughkarlaseyes.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, kivan simppeli kesäherkku! :-)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! :) Kivoja kuvia!

    Venla.s-89 / Venlanmaailma.blogspot.com

    VastaaPoista

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥