16. kesäkuuta 2016

Stoppi murehtimiselle

Joskus mun mielessä sinkoilee tuhat ja yksi asiaa samanaikaisesti. Saatan miettiä ja suunnitella asioita kuukausia eteenpäin. Murehdin ja vatvon. Loputon kierre.

Saatan huomata, että "hei nyt on just hyvä, eikä mua stressaa yhtikäst mikään!" . Ja siinä samassa - bäm, ajatuksiin iskeytyy jokin musta möykky, joka ei suostu liikahtamaankaan.


Ajattelemisessa ja pohdiskelussa ei mun mielestä ole mitään väärää, vaan se on jopa toivottavaa. Sopivan ja turhan murehtimisen raja on kuitenkin musta jotenkin häilyvä. En yleensä tunnista sitä itse, paitsi hoksatessani ynnätä huonot yöunet, pinnan kireyden ja vatsaoireilun turhan murehtimisen piikkiin. Kuulen myös usein muilta, että stressaan aivan liian turhaan aivan liian turhia asioita. 

Olen nykyään koittanut kiinnittää tähän enemmän huomiota, koska on aika surullista, jos iso osa elämästä menee stressaamiseen. Yksi suuri askel murehtimisen vähentämiseen on sen tunnistaminen. Kaikki ihmiset ovat erilaisia, joten stressaaminen ja sen määrä ja aiheuttamat oireet ovat erilaisia. 
Tunnistaessani stressaavani koitan löytää syyn stressille. Mikäli syy on jokin, mille ei pysty sillä hetkellä tekemään mitään, asiaa on aivan turha vatvoa enempää.  Silloin olisi parasta antaa ajatusten lipua kuin lehdet joen virran mukana kauas rantaan ja käsitellä niitä silloin, kun ne ovat ajankohtaisia. Se on tietenkin helpommin sanottu kuin tehty ja vaatii paljon ajatustyötä.


" Worrying does not take away tomorrow's troubles, it takes away today's peace."

Ajattelin, että voisin tehdä vielä tarkemman postauksen tavoista, joilla mä pyrin pitämään stressitasoni mahdollisimman matalana. Kiinnostaisiko teitä se? :-) 

Mukavaa torstaita kaikille! ♥
T. Emilia

14 kommenttia:

 1. Olipas hyvä teksti ja voin niin samastua tähän! Mä itekkin oon valitettavasti sellanen että stressaan kaikesta ihan liian paljon, vaikka ne olisi asioita joihin en voi edes mitenkään vaikuttaa.. Toi kuullostaisi mielenkiintoiselta että kirjoittaisit ton postaukset ett miten ajot murehtia vähemmän, ehkä mäkin voisin saada siitä jotain hyviä vinkkejä :-D

  Janica K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löytyy mielenkiintoa sellaista postausta kohtaan! Ajattelinkin, etten varmastikaan ole "yksin" stressaamiseni kanssa. :-D

   Poista
 2. Juu, kiinnostais! Mulla on aikalailla sama paha tapa ku sulla. Tai no en mää silleen kamalasti stressaa ja murehi ja märehi mut sit jos on monta juttua tulosa nii jotenki heti rupiaa stressaan ja aatteleen kaikkia typerää. :D Sit huomaan sen ja yritän sanua itelle et tuo on ihan turhanpäivästä mut murehtiminen yleensä vaa pahenee. Sillon mää pyrin mahollisuuksien mukaan tekeen jotain semmosta et ajatukset menee väkisin muualle. Se auttaa monesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärrän täysin! Mullakin saattaa murehtiminen välillä vain yltyä kahta kauheammaksi, jos alan miettimään sitä. :-D Usein muiden asioiden tekeminen tosiaan auttaakin yllättävän hyvin. :-) Kiitti kommentista! :-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo on ihana blogi, ihanan valoisa, jos niin voi sanoa :D

   vinuski.blogspot.com

   Poista
  2. Kiitoksia, mukavaa saada palautetta! :-)

   Poista
 4. Mä oon kans nyt varsinkin vanhemmiten alkanut stressaamaan ja murehtimaan asioita ihan liikaa. Ja yleensä vielä sellasia asioita, joille en ees ite voi tehä mitään.

  Pitää vaan oppia hengittää syvään ja rauhottumaan. Toki toikin, että miettii mikä sen stressin aiheuttaa, helpottaa sen saamista pois päiväjärjestyksestä.:) Sulla on tosi kiva ja valosa blogi! Siirrän kirjanmerkkeihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuon stressin lisääntyminen liittyy varmasti tosi vahvasti itsenäistymiseen ja sen tuomaan vastuun lisääntymiseen. Nuo keinot toimivat hyvin, kunhan muistaa ne stressin pukatessa päälle. Kiitos paljon kommentistasi, mukavaa jos tulet vierailemaan blogissani uudestaankin! :-)

   Poista
 5. On niin tuttua asiaa. Huolet hyökkää kimppuun kuin puskista ja niitten hätistely ympäriltä suurinpiirtein yhtä hyödyllistä kuin hyttysten hätistely... Tuotakin olen pohtinut, että yrittäisi olla pilaamatta päivää asialla, jolle ei voi tai halua tehdä mitään juuri sinä päivänä. Tulee mieleen se "älkää murehtiko huomisesta päivästä...". Joskus yrittää keksiä jotain mieluista ajateltavaa tai tekemistä, mutta eipä tuo tosiaan kovin helposti käy, kun mielessä kiertää joku asia. Tämä murehtimisjuttu on varmasti myös luonnekysymys. Jotkut osaa ottaa "lunkisti vaan". Mukavaa torstaita ja juhannusaikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi "hyttysten hätistely" on kyllä varsin osuva vertaukuva! :-D Ja oon myös huomannut saman, että osalla ihmisistä on paljon suurempi alttius stressaamiseen ja valitettavasti mä kuulun siihen kastiin. Tai onhan stressaamisella tiettyyn pisteeseen hyvät puolensa, ajattelen nimittäin asioita monelta kannalta ja tekemään parhaani. :-) Hyvää juhannusta sinullekin ja kiitos upeasta kommentista! :-)

   Poista
 6. Miten hyvin sanottu! Tuo pitäisi opetella itsekin. Lähes jatkuvasti stressaan jotakin, ja vaikka miten oon yrittänyt, en tahdo saada stressaavia asioita pois mielestäni. Toivottavasti opin senkin ajan kanssa, jos oikein keskityn rentoutumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Vaatii todella paljon itseltään oppia olemaan stressaamatta niin paljoa. Onhan tässä kuitenkin vielä vuosia aikaa opetella! :-)

   Poista

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥