25. helmikuuta 2015

Suolaisia leivonnaisia

Mulla on ollutkin tänään pitkä aamu, koska menen kouluun vasta puoli kahdeksi, ihan mukavaa. Koulun jälkeen lähden poikaystävän luo (alias mun personal valokuvaaja, haha) eli ensi viikolla viimeistään on tulossa pitkästä aikaa asukuvia. :-) Laitetaan nyt vielä nämäkin reseptit vielä tulemaan, eli reseptit muffineihin ja jauhelihakierteisiin! Molemmat onnistuivat todella hyvin ja tulivatkin ahmituiksi parin päivän sisään. Hieman jännitin muffinien puolesta, koska mä onnitsun jostain syystä aina tunaroimaan niissä, mutta tällä kertaa ne onnistuivat (ehkä äidin avulla oli jotain tekemistä asian kanssa :-D)


Jauheliha-paprika-valkosipuli -muffinit (12 kpl) 


Ainekset:

2 dl kevytkermaa 
2 kananmunaa 
½ dl juoksevaa margariinia 
100 g jauhelihaa 
n. 1 dl paprikaa
n. 3 valkosipulin kynttä (laitoin chiliöljyssä marinoituja)
150 g (3 dl) juustoa (itse käytin Valion Emmental punaleima -juustoa) 
4 dl vehnäjauhoja 
1 rkl leivinjauhetta 

Työvaiheet:

1. Vatkaa kananmunat, kerma ja margariini sekaisin. 
2. Lisää jauheliha, paprika, pilkotut valkosipulit ja juusto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää myös ne taikinaan. 
3. Nostele taikinaa voideltuihin muffinipellin syvennyksiin tai amerikanmuffinivuokiin.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 17 min tai kunnes kypsiä. 




Jauhelihakierteet (18-20 kpl) 
       
                      

Ainekset: 

1 pkt lehtitaikinalevy 
200 g jauhelihaa 
n. ½ dl paprikaa 
1 tl mustapippuria 
1 tl suolaa 
1 ½ rkl oreganoa 
3 rkl tomaattipyreetä 
(voiteluun kananmunaa)

Työvaiheet:

1. Paahda jauheliha pannulla ja mausta se.  
2. Kauli taikina 50 x 35 cm kokoiseksi levyksi. Levitä jäähtynyt jauheliha levylle ja sen päälle pilkottua parikaa ja juustoraastetta. Rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa 2 1/2 cm:n paloiksi. Voitele munalla.
3. Paista palat uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 15 min tai kunnes kypsiä.


T. Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥