23. syyskuuta 2015

Rocky road

Moikka! Seuraava resepti on täydellinen niille, jotka ovat makean - ja erityisesti suklaan ystäviä sekä haluavat tehdä nopeita ja helppoja herkkuja. Kyseessä on siis rocky road! Tutustuin itse herkkuun pari vuotta sitten, kun pidin kokkikerhoa. Sain kuitenkin vasta nyt aikaiseksi tehdä sitä uudestaan, sillä ajattelin sen olevan kiva tarjoiltava mun tupareihin. Tuparien jäljiltä jäi vain kaksi palaa rocky roadia, josta voi päätellä herkun maistuneen vieraille! :-D 

Valmistukseen ei tarvita mitään ihmeellisiä aineksia ja ne ovat sovellettavissa. Jos et tykkää jostakin aineksesta, jota mä käytin, voit jättää sen pois ja korvata jollakin muulla. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana täytteissä. ;-) Esim. erilaiset karkit: viinikumikarkit, lakritsi ja salmiakki sopivat myös rocky roadiin. 

Ainekset: 

2 levyä maitosuklaata (Fazerin) 
25 g voita
n. 2-3 dl vaahtokarkkeja  
n. 1 dl riisimuroja 
n. 1 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje:

1. Sulata voi ja suklaa erikseen omissa kulhoissaan. 
2. Yhdistä ne keskenään. 
3. Vuora pieni vuoka leivinpaperilla (tai isompi vuoka osittain, niin kuin mä tein).
4. Levitä pohjalle ohut kerros suklaata ja sen päälle puolet vaahtokarkeista, suolapähkinöistä ja riisimuroista. 
5. Valuta päälle ohut kerros suklaata niin, että täytteet peittyvät. 
6. Laita loput täytteet ja sen päälle vielä suklaakerros - kannattaa säästää tähän päällimäiseen kerrokseen eniten suklaata. ;-) 
7. Ravistele hieman vuokaa, jotta suklaa leviäisi tasaisesti kaikkialle. Voit ripotella päälle vaahtokarkkeja yms. tai koristella vaikka maitosuklaalla viiruja. Itse en kokenut tarpeelliseksi tehdä mitään koristeluja. :-D 
8. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Sen jälkeen voit leikata rocky roadin pienemmiksi paloiksi ja se on valmis tarjoiltavaksi!


T. Emilia

8 kommenttia:

 1. Minä olen tehnyt tätä muffinssi-vuokiin, helppo tarjota ja ei sula sormiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa, mutta päädyin lopulta vain tarjoamaan ne ilman vuokia. Olisi varmasti kätsyä! :-)

   Poista
 2. Uu nam. Tummalla suklaalla oon muistanu, mut en oikee välittäny, pitääpä testailla ihan perus Fazerin sinisellä. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa ehdottomasti testailla! Halutessaan voi myös sekoittaa eri suklaita, esim. maitosuklaata ja tummaa suklaata, ne täytyy vain muistaa sulattaa erikseen. :-)

   Poista
 3. oon aina halunnu maistaa tota rocky roadia! Näyttää niin hyvältä :D Pakko kyllä ottaa tää resepti talteen ja tehdä joku päivä!

  VastaaPoista

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥