23. marraskuuta 2015

Työssäoppimisen kootut

Olin äskettäin viisi viikkoa työssäoppimassa päiväkodissa ja täytyy sanoa, että se on haukannut ainakin arkisin suuren palan mun ajasta ja energiasta. Aika päiväkodissa on ollut tosi mieluista ja oon aika varma, että haen seuraavaksi opiskelemaan lastentarhanopettajaksi. Mutta viikot ovat toisaalta olleet raskaita, koska koko ajan pitää näyttää parastaan työpaikkaohjaajalleen. Oon myös stressannut niin paljon, että mun yöunet ovat kärsineet pal-jon. Näiden vuoksi ootin jo kouluun paluuta, vaikka kuinka paljon työstä päiväkodissa tykkäänkin.

Päivät päiväkodissa ovat aina erilaisia ja hauskoja kommelluksia sattuu päivittäin. Siksi aattelin jakaa teillekin jotain parhaimmistoa, heh!

- Lapsi hiplasi mun tukkaa ja totesi yhtäkkiä mun olevan dinosauruksen värinen.

- Mun tukan hiplaaminen oli muutenkin yleistä ja usein se tapahtui juuri sen jälkeen kun sormilla on pyyhitty nuhaista nenää tai jotakin vastaavaa. Siinä tilanteessa ei auta muu kuin purra hammasta yhteen ja ajatella, että hiukset voi aina pestä. :-D

- Lapsi kysyi multa, osaanko lausua "Kirkkonummi"?

- Lapsi halusi viinirypäleitä, mutta annoinkin hänelle läpyn. Tämän ansiosta hän luuli, että viinirypäleitä kutsutaan läpyiksi ja hän alkoi pyytämään "läpyjä" ja "viiniläpyjä"... :'-D

- Puin samalle lapselle kurahousut kahteen kertaan väärinpäin. Koita siinä sitten selittää lapselle, että "ootas hetki niissä kuumissa vermeissä, ku housut meni taas väärinpäin".

- Lapsella oli ämpärissä hiekkaa, joten päättelin siinä olevan "kakkua". Kysyin lapselta, että mitä hän on kokkaillut, niin hän vastasi: "desinfiointiainetta". Öööm, selvä.

- Kehotin lasta menemään rohkeasti pihalle leikkimään. Lapsi kuitenkin jäi vain tököttämään paikalleen ja kysyin, miksei hän mene. Hän vastasi, ettei ole rohkea ja vain äiti ja isä ovat rohkeita.

- Mulla oli tapana laulaa lapsille lastenlauluja ja kyselin, mitä he haluaisivat kuulla. Yksi lapsi huudahti: " laula Robinin Yö on meidän tai Boomkah!" Frontside ollie oli valitettavasti paras, johon pystyin noin nopealla varoitusajalla.

- Kysyin lapselta, ottaako hän karjalanpiirakan päälle munavoita vai tavallista voita. Hän vastasi hetken tuumailun jälkeen ottavansa viinirypäleitä. Niitä ei ollut edes tarjolla välipalalla, joten en tiedä mistä lapsi sai tän päähänsä. :-D

Sain muistoksi päiväkotiryhmältäni oman lorupussin ja lisäksi lapset lauloivat mulle. Niin ihania muistoja!

Tänään olikin eka taviskoulupäivä yli kuukauteen ja oli kivaa nähdä luokkakavereita sekä jakaa päiväkotikokemuksia heidän kanssaan. Eka päivä lähti tosin käyntiin aikamoisella sählingillä, koska meidän lukujärjestyksestä puuttui eka tunti, joten ketään ei ollut saapunut tunnille. Opettaja lähetti meille vihaisia viestejä, kunnes tajusi, ettei syy ollutkaan meissä. Noh ei auttanut muu kuin lähteä kouluun, vaikka parin tunnin rentouilu maanantaiaamuna olisi houkutellut enemmän...

Millainen maanantai teillä on ollut? :-)

T. Emilia

2 kommenttia:

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥