5. tammikuuta 2015

Jäädytetty suklaamokkakakku

Tässä tulee resepti jo ennen mainitsemaani jäädytettyyn suklaamokkakakkuun, jota tein itseasiassa ekan kerran ysillä kotsan tunnilla. :-D Tein tämän kaksi päivää ennen jouluaattoa ja laitoin sen pakastimeen. Jouluaattona se siirrettiin pari tuntia ennen syömistä jääkaappiin pehmentymään. Halutessaan tätä on helppo muokata ja vaihtaa esim. piparit toisenlaisiin kekseihin tai tumman suklaan maitosuklaaseen tai tehdä reseptin kaksinkertaisena. Kyseessä on siis helppo ja herkullinen resepti. :-)

Ainekset:

60 g ohuita pipareita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kermaa
0,5 dl toffeeta (käytin Omar-karkkeja) 
50 g suklaata (käytin tummaa suklaata)
0,5 tl kaakaojauhetta
0,5 rkl kahvia

Vuoka (mulla oli käytössä n. 11x7x21 kokoinen vuoka)

Työvaiheet:

1. Vatkaa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
2. Vatkaa toisessa kulhossa kerma. Yhdistä vaahdot. 
3. Jaa vaahto kolmeen kulhoon kolmea kerrosta varten. 

4. Ensimmäiseen kerrokseen tulee kahvi ja kaakaojauhe (valkoinen kulho). Seuraavaan kerrokseen sulata suklaa ja yhdistä se jäähtyneenä vaahtoon (sininen kulho). Kolmanteen kerrokseen paloittele toffeet, itse pilkoin karkit kahdeksaan osaan (oranssi kulho).

5. Vuoraa vuoka kelmulla, kiinnitin sitä paremmin vielä teipillä. Laita vuoan pohjalle kolme piparia ylösalaisin.

 6. Kaada pipareiden päälle ensimmäisenä kahvivaahto ja laita kerros pipareita. Sen jälkeen tulee suklaavaahto ja taas piparit.

7. Kaada toffeevaahto päällimmäiseksi.
8. Pidä kakku pakkasessa vähintään neljä tuntia (itse pidin yön yli).

9. Kumoa kakku, poista kelmu ja TADAA siinä se on! Muista antaa kakun pehmentyä ennen tarjoamista. Mä laitoin kakun pariksi tunniksi jääkaappiin ja nostin sieltä n. varttia ennen syömistä. Kakun ulkonäköä voi siistiä, mikäli kerrokset ovat sekoittuneet (itse olin liian laiska ja tarjoilin kakun vain sellaisenaan...)

Nyt mä alankin tästä valmistautumaan pikkuhiljaa lähtemään kaverini luokse, vietetään nimittäin tyttöjen ilta. Tulee varmasti mukavaa ja myös kuvia bloginkin puolelle. ;-)

T. Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥