30. tammikuuta 2015

Sisäinen kauneus

Onkohan kukaan muu katsonut tai muistaako katsoneensa amerikkalaista tv-sarjaa nimeltä True Beauty, jota tuli telkkarista pari vuotta sitten. Siinä kilpailijat luulivat olevansa tavallisessa kauneuskilpailussa, kun oikeasti heidän sisäistä kauneuttaan testattiin. Lopuksi pudotetuille kilpailijoille kerrottiin, mistä kilpailussa oli kyse ja näytettiin videopätkiä heistä, joista monet havahtuivat, kuinka ilkeitä ja ylimielisiä he olivatkaan.

Mä olen nyt parin viimeisen kuukauden aikana alkanut pohtimaan, millainen ihminen haluan olla. Haluan ehdottomasti olla ihminen, jota voi sanoa sisäisesti kauniiksi. Myönnän, että on helppoa olla itsekäs ja huolehtia vain itsestään sekä omista eduistaan. Oon myös sen verran introvertti, että joskus halutessani esimerkiksi kehua toisen hiuksia tai uutta paitaa tai lohduttaa pahassa tilanteessa, en yksinkertaisesti uskalla sanoa mitään. Kuulostaa tyhmältä - ja sitä se onkin.

Näin muutama viikko sitten maassa avaamattoman ruisleipäpussin ja vähän matkan päässä vanhan miehen, jolla oli molemmissa käsissään ostoskassit. Kaiken lisäksi oli todella liukasta. Päättelin, että leipä oli varmaa pudonnut mieheltä, mutta teinkö mitään? En tehnyt, ja jälkeenpäin tuntuu pahalta ja koko asia ihan nolottaa.

Eilen näin lähellä asuvan vanhan naisen, jolla oli samaten molemmissa käsissään ostoskassit. Sää ei ollut sen parempi, satoi lunta ja oli liukasta. Ensin aloin hidastella, jotten ehtisi naisen kohdalle. Yhtäkkiä mulle kuitenkin tuli tunne, etten taas voi vain ajatella omaa napaani, vaan auttaa toista. Lähdin pikakävelyä saadakseni naisen kiinni ja yksinkertaisesti kysyin, voisinko ottaa hänen kassinsa. Vaikka vastaus oli kielteinen, jäi varmasti niin hänelle kuin minullekkin hyvä mieli. Noinkin pienellä teolla sain toisen hymyilemään. :-)

Aionkin jatkaa matkaa kohti parempaa minää; auttaa, kehua, olla tukena ja iloita toisten saavutuksista kateuden sijaan. Mun mielestä sanonta: "Kaikista ei tarvitse tykätä, mutta kaikkien kanssa täytyy osata tulla toimeen", pitää paikkansa ja tiivistää myös hyvin mun ajatukset.

Kuvat syyskuu 2014
T. Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥