3. huhtikuuta 2015

Hyvää pääsiäistä!

Monilla alkoi eilen pääsiäisloma, mutta mullahan olisi abiturienttina muutenkin vapaata. Tänään olen lukenut yhden pokkarin ja käynyt kaverin kanssa lenkillä, mukavaa kun ei ole mihinkään kiire tai tarvitse stressata mistään (tai no, stressaan mä vähän korkeakouluun pääsystä)

Pienenä kävin joka palmusunnuntai virpomassa pukeutuneena noidaksi tai kissaksi. Askarreltiin pikkuveljen kanssa aina itse virpomisoksat ja muistan, että mun mielestä siinä oli tosi kova urakka, vaikka siitä tykkäsinkin. :-D Ja voi sitä riemun ja jännityksen määrää, kun mentiin koputtamaan jonkun ovelle ja kysyttiin: "saako tulla virpomaan?". Mummelit ja papat saivat iloisina oksansa ja me lapset korit täyteen suklaamunia tai mitä sitten sattuikaan saamaan. :-)

Tänä vuonna olin mukana pikkusiskoni virpomiskierroksella "henkisenä tukena", mikä oli mukavaa ja sai palautumaan hyviä muistoja mieleen. Kysyin myös pikkusiskolta, onko enää tapana käydä virpomassa ja vastaus oli arvaukseni mukainen. Nykyään ei enää innostuta virpomisesta, mikä näkyy ihan lähiöalueillakin. Pikkusiskoni mukaan halloweenin karkki vai kepponen- kierros on suositumpi, mikä on jotenkin sääli, koska pääsiäinen on perinteinen suomalainen pyhä, halloween taas on rantautunut Amerikasta. :-/ Noh toivottavasti virpomisperinne ei täysin katoa!


T. Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan jokaiseen kommentiin!
Kiitos kommentistasi ♥